Till sidans huvudinnehåll

Så bokar du samlingslokal


Föreningar, organisationer och privatpersoner kan boka samlingslokal genom Göteborgs Stad för möten, fester och andra sammankomster.

Boka en tid i en samlingslokal

Du bokar många av samlingslokalerna i Göteborgs Stads e-tjänst för bokning och bidrag, men vissa lokaler bokas på annat sätt. På sidan Hitta mötes- och festlokaler kan du läsa hur du bokar respektive lokal.

På sidan Så använder du e-tjänsten för att boka idrottsanläggning och samlingslokal  får du hjälp att komma igång och boka i e-tjänsten. 

Boka återkommande tid i en samlingslokal

För dig som vill boka en återkommande tid i en samlingslokal, till exempel en gång i veckan under ett år, så gäller en särskild ansökningsperiod för många av lokalerna. Efter att ansökningsperioden är slut fördelas de tider som finns utifrån inkomna ansökningar och gällande fördelningsprinciper. Det kan gå att boka en återkommande tid även utanför ansökningsperioden, men då söker du själv tider i e-tjänsten. 

Ansökningsperioder för tider i samlingslokaler

 • Ansök om tider för att använda anläggningen i augusti 2023 till juni 2024
 • Ansökningsperioden är februari (datum ej klart) till mars 2023
 • Du får svar senast i april 2023

Boknings- och ordningsregler

Om du bokar din samlingslokal genom idrotts- och föreningsförvaltningen (oftast i e-tjänsten bokningochbidrag.goteborg.se) behöver du känna till de boknings, avboknings- och ordningsregler som gäller.

Särskilda regler gäller om du bokar lokalen för fest.

Regler och information för dig som bokar lokal för fest

Du kan boka vissa av samlingslokalerna för festverksamhet under fredag- och lördagskvällar. Du behöver vara 25 år eller äldre för att kunna boka en samlingslokal för fest.

Fakturering och avgifter

Fakturering sker i efterhand. Du får fakturan med vanlig post eller till Kivra. Eventuell deponeringsavgift betalar du till föreståndaren när du hämtar nycklarna. Hyresgäster som inte rättar sig efter gällande tidsbestämmelser måste betala en extra avgift förutom festtaxan. Om du inte städat ordentligt efter dig får du betala en extra avgift.

Avbokning av lokal för fest

Följande avgifter gäller vid avbokning:

 • Bokar du av 15 dagar eller tidigare före uthyrningsgillfället betalar du 300 kronor
 • Bokar du av 8 -14 dagar före uthyrningstillfället betalar du halva hyresbeloppet
 • Bokar du av 7 dagar eller kortare före uthyrningstillfället betalar du hela hyresbeloppet

Max antal besökare, larm och låsning

 • Du är ansvarig för att inga obehöriga vistas i lokalen under hyrestiden. Respektera det maxantal besökare i lokalen som brandmyndigheten har bestämt.
 • De flesta lokaler har ett automatiskt larm som slås på klockan 02.00. Hyresgästen ansvarar för samtliga kostnader om larmet aktiveras.
 • Du ansvarar för att låsa lokalen efter uthyrningstiden och för att lämna tillbaka nyckeln enligt överenskommelse.

Ansvar vid stöld

Kommunen har inget ansvar för egendom som hyresgästen har i lokalen i samband med bokningen. Om lokalen, dess inventarier eller utrustning skadas eller försvinner i samband med uthyrningen ska hyresgästen betala för det.

Tillstånd för offentliga tillställningar

Om du ska använda lokalerna till offentliga arrangemang behöver du söka tillstånd för detta hos polismyndigheten. Detta tillstånd ska sedan visas upp för föreståndaren av lokalen.

Tillstånd för att sälja alkoholhaltiga drycker

Det krävs tillstånd för att sälja alkoholhaltiga drycker. Läs mer på Ansök om serveringstillstånd.

Viktigt att tänka på

 • Hyresgästen ansvarar för städning av lokalen
 • Det är inte tillåtet att laga mat i lokalen, däremot går det att värma redan färdig mat
 • Du inte får möblera så att utrymningsvägar blockeras
 • Det råder rökförbud i alla kommunala lokaler. Vid rökning utanför lokalen ska hänsyn tas till närboende

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Öppettider

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.
${loading}