Till sidans huvudinnehåll
En somrig bild av en vik med en uppblåst flotte.

Hyr en lägergård - Runntången, Stora Färgen


Lägerverksamheten i Göteborgs Stad har flera lägergårdar. Där arrangerar vi läger för barn i olika åldersgrupper och med funktionsnedsättningar. Du kan göra en intresseanmälan om att hyra en lägergård.

Hyra en lägergård

När lägergårdarna inte används kan du hyra dem till personalträffar, lägerskolor, planeringsdagar, konferenser, team-building, verksamheter på utflykt eller föreningsträffar.

Runntången

Runntången går att hyra under hela året.

Runntången är belägen på Tjörn, strax efter Tjörnbroarna och 50 minuter från Göteborg. I en fantastisk utemiljö ligger gården vid en liten vik med egen brygga och badplats. Gården har även fotbollsplan, klättervägg, studsmatta, pingisbord, flytbrygga, grillplats och möjlighet att hyra både kajaker och kanoter.

Gården har fyra stugor med två badrum med dusch och toalett samt TV- rum och matsal. Alla stugor innehåller fullt utrustade kök.

Gården har även en storstuga med matsal för upp till 40 personer och tillhörande storkök. På övervåningen finns ett bibliotek och en ateljé som kan möbleras om till ett konferensrum. På nedervåningen finns en bastu och ett tv-rum att tillgå.

På lägergården finns fem stugor:

  • Storstugan: Inga sängplatser
  • Havet: närmast havet, 12 bäddar
  • Klippan: närmast havet, 12 bäddar
  • Backen: ligger i mitten av en ganska brant backe, 12 bäddar
  • Skogen: ligger på toppen av den ganska branta backen, 12 bäddar

Prislista för nedladdning

Prislista Runntången 2024Stora Färgen

Det går att hyra Stora Färgen måndag till fredag under skolterminerna. Under sommaren är gården vanligtvis upptagen hela veckorna, utom några veckor före midsommar och i mitten av augusti.

Lägergården Stora Färgen, uppkallad efter sjön med samma namn, ligger cirka 7 km söder om Alingsås. Tomten är stor och här finns en fotbollsplan, boulebana, frisbeegolf, grillplats med mera. Det tar fem minuter att gå ner till sjön för att ta ett skönt bad eller göra en utflykt med kanot. Här finns även flera aktivitetsrum som gympasal, motionsrum, hobby/pysselrum, Wii-rum (TV-spel), biljardrum, pingisrum och musikrum för ensemblespel.

På lägergården finns fyra stugor:

  • Storstugan Villa Villekulla har 29 sängplatser. Här finns två kök och en matsal med plats för upp till 30 personer. Här finns också tv, dvd-spelare och en mindre bastu.
  • Stugan Mattisborgen har två våningar med totalt 24 bäddar. På varje våning finns också kök, två toaletter, dusch samt tv- och dvd-utrustning. I källarplanet finns ett biljardrum, ett Wii-rum och ett enklare motionsrum. Garaget är utrustat med instrument för ensemblespel.
  • I Sörgården finns 22 sängplatser, tv- och dvd-rum, pingisrum, hobby/pysselrum. Här finns också en matsal med plats för cirka 25 personer, ett kök och en gymnastiksal.
  • I Katthult finns 14 sängplatser. I byggnaden finns också ett allrum med tv- och dvd-utrustning, ett kök med matplats.

Stora Färgen hyrs ut inklusive städ, som utförs av ett städföretag. Gården hyrs ut med självhushåll. I varje stuga finns kök för detta ändamål. Storköket går inte att hyra.

Prislista för nedladdning

Prislista Stora Färgen 2024


Anmäl intresse för att hyra

Här kan du anmäla om du är intresserad av att hyra en lägergård. Du får bland annat fylla i vilken tid och vilket hus du är intresserad av. 

Anmäl intresse för att hyra lägergård

Skyddade personuppgifter?

Du som har skyddade personuppgifter ska inte använda denna e-tjänst. Ta i stället kontakt med en socialsekreterare inom funktionsstöd via telefon.


Kontakta lägerverksamheten

Har du synpunkter eller frågor om att hyra en lägergård, är du välkommen att kontakta lägerverksamheten.

Telefon och e-post

Telefon
031-367 94 46
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Bagaregårdsgatan 2

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.009625699110368,57.71694898711327] }, "properties":{ "title":"Lägerverksamheten", "content":"Bagaregårdsgatan 2" } }]

Postadress

Box 4053
422 04 Hisings Backa

Fax
031-367 94 31
${loading}