Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Musik- och dansscener

Scenkonsten kan visa upp många uttryck. Om du vill uppleva riktigt bra klassisk musik är det Göteborgs Symfoniker du ska lyssna på. Vill du se en musikal eller opera är det GöteborgsOperan du ska gå till.

Det finns det många musik- och dansscener i Göteborg. Stora och små - det är bara att välja!

Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Göteborgs Symfoniker har en stark lokal förankring och ger årligen närmare 100 konserter i Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen. Byggnaden invigdes 1935 och är ett av den nordiska funktionalismens stora monument och berömt för sin fina akustik.

Göteborgs Symfoniker

Göteborgsoperan

På Göteborgsoperan blandas populära titlar med sådana som spelas mer sällan, nyskrivna verk med välkända klassiker. Du kan uppleva musikal, opera, samtida dans och konserter i föreställningar av både internationella och svenska upphovspersoner.

GöteborgsOperan

Stora Teatern

Stora Teatern är stadens scen för svenska och internationella gästspel inom dans, musik och scenkonst. Ambitionen är att vara en plats där kulturintresserade göteborgare möter ett rikt utbud, bestående av det mest underhållande, samtida, utmanande och ibland oväntade inom cirkus, teater, scenkonst, musik och samtal. Stora Teatern samarbetar även med ett antal aktörer som alla är ledande inom sitt område.

Stora Teatern

Scandinavium och Ullevi

Under Scandinaviums tak ryms allt från ishockey, hästsport till världsartister och kulturevenemang. På sommaren är det nya Ullevi som välkomnar konsertpubliken. Med sin konsertkapacitet på 75 000 åskådare är Ullevi är Nordens största evenemangsarena för musik, fotboll och friidrott. 

Arenorna drivs av Gotevent

Göteborg Wind Orchestra 

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborg Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Mellan 1997 och 2020 huserade GWO i Kronhuset i Göteborg, idag spelar orkestern över hela Göteborg och Västra Götaland.

GWO

Musikens Hus

Musikens Hus kan kallas Majornas kulturcentrum med två barer, två scener och ett antal replokaler där runt 70 band skapar musik. Förutom konsertupplevelser, festivaler och klubbkvällar kan du även gå på kurser i till exempel dans och slagverk här.

Musikens hus

Fler musik- och dansscener

Göteborg har ett rikt kulturliv med många fler scener än vad som listas här.  I den officiella besöksguiden Göteborg & Co hittar du fler platser och här kan du också söka efter kulturupplevelser i evenemangskalendern.

Goteborg.com

Kontakta kulturförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor kan du kontakta kulturförvaltningen via telefon, e-post eller kontaktformuläret. Vid besök, var vänlig ta kontakt i förväg.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Östra Hamngatan 16

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.966917535779988,57.709461801548784] }, "properties":{ "title":"Kulturförvaltningen", "content":"Östra Hamngatan 16" } }]

Postadress

Östra Hamngatan 16, plan 4
411 09 Göteborg

${loading}