Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Så här hyr du instrument

Är du elev på kulturskolan och ska börja på musikundervisning? Då kan du hyra instrument av instrumentförrådet.

Såhär gör du för att hyra ett instrument

 1. 1

  1. Ta reda på vilket instrument du ska ha

  Hör först med din instrumentlärare vilken typ av instrument, modell, storlek och eventuell strängning som du ska ha innan du ansöker.

 2. 2

  2. Gör en ansökan

  Fyll i ansökan som du hittar här: Ansökningsformulär för att hyra instrument.

 3. 3

  3. Vänta på besked

  När instrumentet är klart får du sms och e-post från instrumentförrådet att det är dags att hämta ut instrumentet.

 4. 4

  4. Hämta ut instrumentet

  När Instrumentförrådet kontaktat dig kan du hämta ut instrumentet. Den som hämtar ut instrumentet måste vara över 18 år. Glöm inte att ha med legitimation. Här hittar du vägbeskrivning till instrumentförrådet.

Är du över eller under 18 år?

Är du över 18 år skriver du själv under hyresavtalet. Det innebär att du har hela ansvaret för instrumentet och måste följa de regler som finns i avtalet.

Du som är under 18 år måste ha en vuxen som skriver under avtalet. Den vuxna personen blir då hyrestagare av instrumentet och har också det ekonomiska ansvaret.

Vad händer om instrumentet går sönder?

Du som använder instrumentet

Du som använder instrumentet ska ta hand om och vårda instrumentet väl. Det innebär bland annat att du måste skydda instrumentet när du är utomhus, hålla det borta från mindre barn och se till att det inte skadas i etuiet. Du får inte heller låna ut instrumentet till någon annan.

Du som hyr instrumentet

Du som hyr instrumentet (du som har skrivit under avtalet) har det ekonomiska ansvaret för instrumentet. Det innebär att det är du som betalar hyran och det är också du som blir ersättningsskyldig om instrumentet skadas eller tappas bort. Det är även du som måste hämta ut och lämna tillbaka instrumentet. Hyr du instrumentet åt ditt barn eller annan minderårig, måste du se till att barnet tar hand om instrumentet på ett bra sätt. Detta är speciellt viktigt då instrumentet inte är försäkrat.

Vad kostar det att hyra instrument?

Kostnadsfritt i fyra terminer för deltagare i Kulturskolan

De första fyra terminerna är kostnadsfria, alltså gratis. Detta gäller alla deltagare i Kulturskolan i Göteborg, oavsett om du går en fortsättningskurs eller är nybörjare.

Kostnad efter fyra terminer

När de fyra avgiftsfria terminerna är slut kommer en avgift på 350 kr per termin att tas ut för hyra av instrumentet. Faktura på avgiften skickas en gång per termin.

Här hittar du hyresavtalet

Kontakta instrumentförrådet

Har du synpunkter eller frågor om att hyra instrument så kan du kontakta instrumentförrådet.

Öppettider

Benke Stahlen

Telefon
031-368 32 73
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Tuppfjätsgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.933031785606444,57.66556927722316] }, "properties":{ "title":"Instrumentförrådet", "content":"Tuppfjätsgatan 20" } }]

Postadress

Tuppfjätsgatan 20
421 74 Västra Frölunda

${loading}