Till sidans huvudinnehåll

Ansök till Kulturskolan

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser om du önskar det.

Så här ansöker du till Kulturskolan

Du ansöker eller anmäler dig till Kulturskolans långa och korta kurser via vår e-tjänst. Det är också här du kan se vårt utbud kurser. Välj det område du vill gå i för att se kurserna.

Ansök till Kulturskolan

Instruktioner för ansökan

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser om du önskar det. Är du myndig så kan du söka själv, är du inte det måste din vårdnadshavare eller god man göra ansökan åt dig. Den som gör ansökan behöver en e-postadress och ett BankID för att kunna ansöka via Kulturskolans e-tjänst.

Så här uppdaterar du din ansökan till Kulturskolan

Du som tidigare ansökt till någon av Kulturskolans långa kurser har i mitten och i slutet av juni kunnat uppdatera din ansökan. Detta har gjorts i flera omgångar beroende på ansökningsdatum. Från och med den 4 juli är ansökan öppen för alla som är mellan 6 och 19 år och det går då bra att göra en ny ansökan till Kulturskolan.

Här kan du hitta frågor och svar om uppdatering av ansökan efter att ansökan öppnat 240704

Kurser som du ansöker eller anmäler dig till

Korta kurser

En kort kurs innehåller ett till nio kurstillfällen per termin. Det är gratis att gå en kort kurs och när kursen är slut kan du välja om du vill ansökan till en ny kurs i Kulturskolan. Du hittar alla våra korta kurser i kurskatalogen.

Långa kurser

En lång kurs består av minst tio kurstillfällen per termin och du betalar en terminsavgift på 300 kr. När du är deltagare i en lång kurs fortsätter du så länge du vill eller tills du slutar gymnasiet.

Kulturskolans öppna verksamhet

Vill du delta i Kulturskolan på ett mer flexibelt sätt kan du komma till någon av våra öppna verksamheter. Då behöver du inte anmäla dig och det är gratis att delta precis som i korta kurser.

Skyddad identitet

Om du har skyddad identitet ska du inte ansöka via e-tjänsten. Kontakta istället kulturskolan i det område där du bor så får du hjälp.

För dig med funktionsnedsättning

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning finns det även riktade och anpassade kurser som du kan filtrera ut i kurskatalogen. Du kan läsa mer på sidan För dig med funktionsnedsättning.

Uppdaterat system under våren 2024

Under våren 2024 har vi gjort ändringar i Kulturskolans digitala system. Vi har bland annat byggt om vår digitala kurskatalog där vårt kursutbud finns.

Förbättringar

  • Varje kurs kommer vara kopplad till en plats, dag och i många fall även en specifik tid. Det gör det lättare att välja en kurs som passar dig.
  • Det blir lättare att få en överblick över allt du kan göra i Kulturskolan.
  • Du kommer kunna filtrera utbudet av långa och korta kurser efter ämne, plats, födelseår och veckodag.
  • Det blir enkelt att kunna se var det finns lediga platser.
  • Från hösten 2024 kan du delta i flera olika korta eller långa kurser i samma eller olika ämnen.

Information på andra språk

Kontakta Kulturskolan

Har du synpunkter eller frågor om så kan du kontakta kulturskolan.

${loading}