Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Ansök till Kulturskolan

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser om du önskar det.

Ansökan till Kulturskolan är stängd fram till sommaren

Under våren 2024 gör vi ändringar i Kulturskolans digitala system. Vi kommer bland annat att bygga om vår digitala kurskatalog där vårt kursutbud finns. Under tiden vi gör det kommer ansökan till Kulturskolan att vara stängd.

معلومات للمتقدمين على التغييرات في النظام الرقمي للمدرسة الثقافية ( في ربيع عام ٢٠٢٤ - Information till sökande till Kulturskolan arabiska
معلومات للمشاركين في التغييرات بالنظام الرقمي للمدرسة الثقافية في ربيع عام ٢٠٢٤ Information till deltagare i Kulturskolan arabiska
Information for applicants Changes to Kulturskolan’s administration system in spring 2024 - Information till sökande engelska
Information for course participants Changes to Kulturskolan’s administration system in spring 2024 - Information till deltagare engelska

Då kan du ansöka till Kulturskolan igen

Den 17 maj öppnar ansökan för korta kurser under sommarlovet och den 1 juli öppnar ansökan för långa kurser till höstterminen.

Sökande till Kulturskolan

Har du redan ansökt till Kulturskolan och står i kö behöver du uppdatera din ansökan senare i vår. Du kommer att få mejl med mer information om hur och när du gör det.

Deltagare i Kulturskolan

Om du redan går i Kulturskolan och vill fortsätta till hösten behöver du inte göra någonting. Vill du säga upp din plats behöver du göra det senast 3 maj.

Du som redan deltar i Kulturskolan påverkas inte av att ansökan är stängd utan du kan logga in i e-tjänsten som vanligt. Du kan fortfarande logga in för att se vad har sökt till, men kan inte uppdatera din anmälan under den här perioden.

Några av förbättringarna när ansökan öppnar igen:

  • Varje kurs kommer vara kopplad till en plats, dag och i många fall även en specifik tid. Det gör det lättare att välja en kurs som passar dig.
  • Det blir lättare att få en överblick över allt du kan göra i Kulturskolan.
  • Du kommer kunna filtrera utbudet av långa och korta kurser efter ämne, plats, födelseår och veckodag.
  • Det blir enkelt att kunna se var det finns lediga platser.
  • Från hösten 2024 kan du delta i flera olika korta eller långa kurser i samma eller olika ämnen.

Frågor

Har du frågor om att gå i Kulturskolan kanske du hittar svar på dem här: Frågor och svar. Hittar du inte svar på dina frågor är du varmt välkommen att kontakta Kulturskolan så svarar vi på dina frågor.

Såhär ansöker du till Kulturskolan när ansökan öppnar igen

Du ansöker eller anmäler dig till Kulturskolans långa och korta kurser via vår e-tjänst. Det är också här du kan se vårt utbud kurser. Välj det område du vill gå i för att se kurserna.

Ansök till Kulturskolan

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning har vi även riktade och anpassade kurser om du önskar det. Är du myndig så kan du söka själv, är du inte det måste din vårdnadshavare eller god man göra ansökan åt dig. Den som gör ansökan behöver en e-postadress och ett BankID för att kunna ansöka via Kulturskolans e-tjänst.

Kurser som du behöver ansöka eller anmäla dig till

Korta kurser

En kort kurs innehåller ett till nio kurstillfällen per termin. Det är gratis att gå en kort kurs och när kursen är slut kan du välja om du vill ansökan till en ny kurs i Kulturskolan. Du hittar alla våra korta kurser i kurskatalogen.

Långa kurser

En lång kurs består av minst tio kurstillfällen per termin och du betalar en terminsavgift på 300 kr. När du är deltagare i en lång kurs fortsätter du så länge du vill eller tills du slutar gymnasiet.

Kulturskolans öppna verksamhet

Vill du delta i Kulturskolan på ett mer flexibelt sätt kan du komma till någon av våra öppna verksamheter. Då behöver du inte anmäla dig och det är gratis att delta precis som i korta kurser.

Kontakta oss om du behöver hjälp med din ansökan

Behöver du hjälp med att göra en ansökan till Kulturskolan? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Skyddad identitet

Om du har skyddad identitet ska du inte ansöka via e-tjänsten. Kontakta istället kulturskolan i det område där du bor så får du hjälp.

Kontaktuppgifter till Kulturskolan

För dig med funktionsnedsättning

Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser som är för din ålder. För dig med funktionsnedsättning finns det även riktade och anpassade kurser som du hittar under fliken "Välj kurser för dig med funktionsnedsättning". Läs mer på sidan För dig med funktionsnedsättning.

Kontakta Kulturskolan

Har du synpunkter eller frågor om så kan du kontakta kulturskolan.

${loading}