Till sidans huvudinnehåll

Ämnen och kurser i Kulturskolan

Kulturskolan har ett brett utbud av kurser och aktiviteter inom olika kulturella och konstnärliga ämnen. Dessa sker på barns och ungas fria tid vilket innebär efter skoldagen, på eftermiddagar, helger och lov. Du som är mellan 6 och 19 år är välkommen att söka alla kurser i Kulturskolan som är för din ålder.


Bild och form

I ämnet Bild och form lär du dig olika tekniker och får utveckla ditt eget skapande.

Cirkus

Du får en introduktion till ämnet cirkus. Testa akrobatik, jonglering, öva upp din balans och mycket mer.

Dans

Lär dig olika dansstilar och testa improvisation. Du dansar både på egen hand och tillsammans med andra.

Film och animation

I Film och animation får du arbeta med påhittade historier, dokumentärfilm och skapa animeringar. Testa dina egna idéer och prova på att skådespela, filma, redigera film och så småningom göra en färdig film.

Foto

I kurser inom ämnet foto får du till exempel lära dig hur du kan uttrycka dig genom fotografi och du får en inblick och förståelse för den konstnärliga skapandeprocessen.

Musik

Inom musik finns många kurser. Du kan lära dig spela instrument, spela på gehör och prova olika musikstilar. Du kan också sjunga i kör, testa rytmik eller göra din egen musik.

Musikal

Ämnet musikal passar dig som vill kombinera sång, dans och teater. Tillsammans med andra får du utforska musikalens olika delar.

Kurser där flera ämnen ingår

I Kulturskolans tvärkonstnärliga kurser blandar vi olika uttryck som dans, sång, teater, bild och form, film, poesi och musik. Välkommen med din kreativa idé och lust att skapa tillsammans med andra!

Skrivande och berättande

Skrivande och berättande är ett brett ämne - du kan lära dig hur du skriver musik eller fokusera mer på litterärt skrivande.

Slöjd och hantverk

I ämnet slöjd får du utveckla din förmåga att hantera olika material, verktyg och redskap. Du tränar dina motoriska, estetiska och kreativa förmågor.

Teater och drama

Du får använda din fantasi, göra övningar i olika uttryck och roller, tillsammans med andra. Om gruppen vill skapar vi en föreställning.

För dig med funktionsnedsättning

För dig med funktionsnedsättning har vi riktade och anpassade kurser. Här kan du delta helt på egen hand, men det finns även kurser där vårdnadshavare eller ledsagare deltar.
${loading}