Till sidans huvudinnehåll

Kulturskolan

Kulturskolan finns för dig som är mellan 6 och 19 år och vill göra något roligt och kreativt på din fritid. Vi har kurser där du lär dig att spela ett instrument, sjunga, dansa, arbeta med film, spela teater och mycket mer.

Relaterad information

Ansök till Kulturskolan

Nu kan du äntligen ansöka till Kulturskolan!

Kontakta Kulturskolan

Hör av dig till oss om du har frågor och funderingar.

Det här är Kulturskolan

Här kan du läsa mer om Kulturskolans verksamhet, vårt uppdrag och våra olika typer av kurser.

Logga in i Kulturskolans e-tjänst

Här kan du som är deltagare och vårdnadshavare logga in i Kulturskolans e-tjänst. När kulturskolans e-tjänst är uppdaterad och antagning påbörjas kommer du som deltagare kunna se ditt schema och kommunicera med din lärare via e-tjänsten.

Lovaktiviteter

Vill du göra något kul på lovet? I Kulturskolans lovprogram hittar du många kreativa aktiviteter att välja mellan. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är mellan 6-19 år.

Öppen verksamhet

Kulturskolan har öppen verksamhet under hela året där du kan testa olika kurser och aktiviteter och se vad du gillar. Till dessa behöver du inte anmäla dig utan det är bara att dyka upp.All öppen verksamhet är gratis, även material ingår.

För dig med funktionsnedsättning

För dig med funktionsnedsättning har vi riktade och anpassade kurser. Vi anpassar utifrån dina förutsättningar och behov så långt som möjligt. Här kan du delta helt på egen hand, men det finns även kurser där vårdnadshavare eller ledsagare deltar.

Information in other languages

Learn about Kulturskolan in different languages.

Kulturskolans integritetspolicy

Här kan du läsa om hur Kulturskolan behandlar dina personuppgifter.

Aktuellt i Kulturskolan

Här hittar du nyheter från Kulturskolans verksamheter. Vi varvar reportage som berättar om vardagen i verksamheterna med information om vad som är på gång hos oss.

I fokus

Öppen verksamhet i Kulturskolan

Kulturskolan har öppen verksamhet under hela året där du kan testa olika kurser och aktiviteter och se vad du gillar. Till dessa behöver du inte anmäla dig utan det är bara att dyka upp.

Kulturskolans lovaktiviteter

Vill du göra något kul på lovet? I Kulturskolans lovprogram hittar du många kreativa aktiviteter att välja mellan. Det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är mellan 6-19 år.

Nyheter från Kulturskolan

Foto: Sofie Sabel

Ansökan till  Kulturskolans kurser är öppen

2024-07-01

Under våren och sommaren har ansökan till Kulturskolan varit stängd. Nu har vi äntligen öppnat igen och det är fritt fram att söka både långa och korta kurser.

Dekorativ bild med lila bakgrund och illustrerat YES med utropstecken

Kulturskolan får stipendium från Lisebergs kulturfond

2024-06-27

Under fem år kommer Kulturskolan få 50 000 kronor per år från Lisebergs kulturfond. – Dom här pengarna kommer att gå direkt till våra barn och unga säger Jens Ericson, verksamhetschef Kulturskolan.

Frågor och svar om hur du uppdaterar din ansökan till Kulturskolan

2024-06-27

Just nu behöver alla som står i kö till någon av Kulturskolans långa kurser uppdatera sin ansökan. Här hittar du vanliga frågor och svar om hur du gör.

${loading}