Till sidans huvudinnehåll
Person sätter på sig en orange fjäderperuk

Barn- och ungdomskultur


Alla barn och unga har rätt till konst och kultur. Därför satsar Göteborgs Stad på barn och ungdomar. Här får du som har ansvar för barn, eller själv är ung en överblick över stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga.

Bibliotek

På Göteborgs Stads bibliotek anordnas många arrangemang som passar unga. Du hittar bibliotekens kalendarier på deras hemsidor. All information om Göteborgs Stads bibliotek finns här:

Bibliotek

En annan av bibliotekens verksamheter är Bokbussen, som besöker många förskolor i Göteborg varje månad. Du hittar Bokbussens tidtabell i länken, tillsammans med övrig information om Bokbussen.

Bokbussens förskoleturer

Kalendarier

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du hela stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga. Du kan filtrera på olika kategorier eller använda sökord som till exempel ”barn” eller ”ungdom”.

Göteborgs Stads kalendarium 

På Kulturpunkten hittar du biljetter till scenkonstevenemang, till exempel barnteater.

Kulturpunkten 

Kulturhus i Göteborg

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter som riktar sig till barn och unga. Det kan vara musik, skapande, motion och möten av olika slag. På vissa kulturhus, som till exempel Frilagret, kan unga själva arrangera kulturevent.

Kulturhus i Göteborg

Kulturskola

Kulturskolan i Göteborg erbjuder undervisning i estetiska ämnen och är till för barn och unga som är mellan 6 och 19 år gamla. I kulturskolan kan barn och unga spela instrument, dansa, sjunga, måla, fotografera, filma, spela teater och göra mycket annat kul och spännande på sin fritid. 

Kulturskolan i Göteborg

Museum och konsthall

I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, utforska havets djup eller göra en resa i tiden. Är du under 20 år är besöken kostnadsfria.

Hitta museer

Kulturkatalogen Väst

I Kulturkatalogen Väst finns flera hundra kulturaktiviteter för barn och unga samlade. Allt är granskat och kvalitetssäkrat, och för det mesta står professionella konstnärer och utövare bakom aktiviteterna. Utbudet är subventionerat för skolor.

Kulturkatalogen Väst

Har du frågor om det subventionerade utbudet kan du kontakta Mia Björklund, konsulent för barnkultur i Göteborgs Stad.

Subventionerade föreställningar och publika konst- och kulturupplevelser

Göteborgs Stad ger ekonomiskt stöd till aktörer i det fria kulturlivet som vänder sig till barn och unga. Det innebär att skolor kan boka in besök eller upplevelser hos dem och bara betala en del av kostnaden. Det kan till exempel vara att din skolklass besöker en fri teatergrupp och ser en föreställning.

De fria grupperna som är godkända för det ekonomiska stödet, som kallas för utjämningsbidrag, hittar du på sidan ”Godkända för utjämningsbidrag”.

Godkända för utjämningsbidrag

Kontakta Kulturförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor kring barnkultur så kan du kontakta oss

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Östra Hamngatan 16

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.966917535779988,57.709461801548784] }, "properties":{ "title":"Kulturförvaltningen", "content":"Östra Hamngatan 16" } }]

Postadress

Östra Hamngatan 16, plan 4
411 09 Göteborg

${loading}