Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
En person vilar på en bänk på Stadsbiblioteket

Kultur

Här hittar du kulturaktiviteter, institutioner, upplevelser och evenemang i staden. Genom ett brett utbud av konst och kulturliv formas en attraktiv stad – av och för människor från hela världen.

I fokus

Slowgold, Kalle Moraeus och Linda Bengtzing.
Uppleva och göra

Sommarunderhållningen

Ljusa kvällar, underhållning och fri entré – hela sommaren. Välkommen till Sveriges bästa långfestival!

Lovaktiviteter

Här hittar du lovaktiviteter för barn i alla åldrar runt om i Göteborg!

Kulturhus

Här hittar du stadens kulturhus och kontaktuppgifter.

Teatrar

Tycker du om att se scenkonst, kan du besöka någon av Göteborgs teatrar. Här kan du hitta de teatrar som finns under kommunal regi i Göteborg.

Musik- och dansscener

Scenkonsten kan visa upp många uttryck. Om du vill uppleva riktigt bra klassisk musik är det Göteborgs Symfoniker du ska lyssna på. Vill du se en musikal eller opera är det GöteborgsOperan du ska gå till.

Barn- och ungdomskultur

Alla barn och unga har rätt till konst och kultur. Därför satsar Göteborgs Stad på barn och ungdomar. Här får du som har ansvar för barn, eller själv är ung en överblick över stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga.

Offentlig konst

Den offentliga konsten som vi alla har tillgång till är en del av vårt demokratiska samhälle. Du som göteborgare - oavsett vem du är och hur du lever - ska ha möjlighet att uppleva konst i din närmiljö.

Mer i fokus

Kom och fira med oss.
Uppleva och göra

Fira Göteborg 400 år på bibliotek och kulturhus

Vill du testa Bollywood-dans? Eller lära dig skriva deckare och spela djembe-trumma? Det är bara några av aktiviteterna när bibliotek och kulturhus firar Göteborg 400 år i sommar.

Relaterat

Olika färger i vågor och en rund cirkel med texten Kulturskolan i.

Kulturskolan

Vill du göra något roligt och kreativt på din fritid? Kulturskolan finns för dig som är mellan 6 och 19 år och vi erbjuder en konstnärlig och pedagogisk verksamhet med många olika ämnen och kurser.

Kulturstöd

Rådgivning och stöd från Göteborgs Stad

Bild från konstkartan

Konstkartan Göteborg

Konstkartan samlar den offentliga utomhuskonsten i Göteborg. Där kan du läsa mer om verken och konstnärerna. Du kan också upptäcka konsten i olika stadsdelar genom att gå konstrundor.

${loading}