Till sidans huvudinnehåll
Amundöns badplats vid solnedgång

Snorklingsleden Stora Amundön


En snorklingsled är som en naturstig under ytan. Här kan du se och läsa om det spännande växt- och djurlivet i vattnet kring Stora Amundön.

Tolv stationer

Snorklingsleden är cirka 200 meter lång och uppdelad på tolv stationer. Mellan juni och augusti är varje station utmärkt vid ytan med en boj och en informationsskylt på botten där du kan läsa om vanliga växter och djur i området. Det går ett rep mellan varje skylt, så att det blir lättare att orientera sig. Skyltarna ligger på 0,5-2,5 meters djup. Vid klara dagar kan du läsa skyltarna från ytan men ibland kan du behöva dyka ner för att kunna läsa. Skyltarna har handtag som du kan hålla dig i.

Alger, havstulpaner och andra smådjur sätter sig gärna på skyltarna. Skrubba bort dem med diskborsten som är fäst vid skylten.

Viktigt att tänka på

  • Snorkla aldrig ensam. Se till att det finns någon på land som hela tiden vet var du befinner dig. Barn ska alltid snorkla tillsammans med en vuxen.
  • Var försiktig så att du inte trasslar in dig i rep och annan utrustning längs snorkelleden.
  • Snorkla inte om det blåser mycket.
  • Du kan börja snorkla var som helst längs leden och åt vilket håll du vill men var uppmärksam så att du inte krockar med andra snorklare.
  • All snorkling sker på egen risk.

Utrustning

Det finns ingen uthyrning av snorkelutrustning på plats. Ta med egen mask och snorkel.

Hitta hit

Snorklingsleden ligger i Prinsessviken på den norra delen av Stora Amundön. Närmaste hållplats: Brottkärr (buss 58). Parkering finns vid entrén till naturområdet vid Brottkärrsvägen.

Kontakta stadsmiljöförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om snorkling så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Köpmansgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.964822849479264,57.70713611691514] }, "properties":{ "title":"Stadsmiljöförvaltningen", "content":"Köpmansgatan 20" } }]

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}