Till sidans huvudinnehåll

Hälsans stig

På Hälsans stig promenerar du tryggt och säkert. Du får motion i din egen takt och så länge du själv vill och klarar av. Det finns tre Hälsans stig i Göteborg: Backa, Centrum och Torslanda.

Promenera tryggt på Hälsans stig

Hälsans stig är en trygg och promenadvänlig motionsslinga utan given start- eller slutpunkt. Slingan är oftast mellan 3 och 8 kilometer lång och finns där människor normalt brukar promenera.

På Hälsans stig är varje kilometer markerad med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar.

Eftersom slingan saknar given start eller slutpunkt väljer du själv var du vill börja och hur långt du vill gå. I vissa fall finns även tvärvägar som gör att du kan korta promenaden vid behov.

Hälsans stig anlades för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar

Den första Hälsans stig (Slí na Sláinte – ”stigen till hälsan”) anlades på Irland 1995 av den irländska Hjärtfonden. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Idag finns Hälsans stig i drygt tio länder i Europa och Nordamerika. I alla dessa länder ser skyltarna likadana ut. De tre blå strecken står för hälsan, solen och livskraften. I Sverige är det Hjärt- och lungsjukas riksförbund som ansvarar för konceptet och står för samordningen.

Hitta Hälsans stig i och omkring Göteborg

På webbplatsen Hälsans stig kan du med hjälp av en karta hitta en stig nära dig.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om Hälsans stig så kan du kontakta oss.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

${loading}