Till sidans huvudinnehåll

Motionera Mera


Du mår bra när du rör på dig. Det spelar ingen roll vad du gör, det viktigaste är att du hittar en aktivitet du tycker om. Om du fyller i ett Motionera mera-kort varje gång du motionerar har du dessutom chans att vinna fina priser!

Så fungerar Motionera mera-kortet

Motionera mera-kortet är gratis och till för alla göteborgare. Du kan hämta ett eller några kort på någon av Idrott & förenings anläggningar. Varje gång du har motionerat minst 30 minuter så kryssar du i en ruta på ditt kort. Du får bara kryssa i en ruta per dag. När alla rutor är ikryssade på kortet har du en vinstchans och kan lämna in kortet. Ju fler kort du lämnar in, desto större chans har du att vinna.

Så lämnar du in Motionera mera-kortet

Ifyllda kort kan du lämna in på någon av idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar eller i vår reception i Kvibergs Park, Nedre Kaserngården 1. Du kan också lägga dina kort i kuvert och skicka med posten till:

Motionera mera
Idrott & förening
Box 114
401 21 Göteborg

Vi drar vinnare fyra gånger per år. Lämna in ifyllda kort senast den 27:e i dessa månader för att vara med i dragningen: mars, juni, september och december.

När du lämnar ditt kort godkänner du att idrotts- och föreningsförvaltningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Vi använder dina personuppgifter (namn, telefonnummer och e-post) för att kunna utse en vinnare och komma i kontakt med vinnaren.

Så beställer du kort och brevlåda till din arbetsplats

Du kan beställa Motionera mera-kort och brevlådor (som ni kan lämna ifyllda kort i) gratis till din arbetsplats. Minimum beställning till arbetsplatser är 25 kort.

Om du arbetar inom Göteborgs Stad och din arbetsplats kan ta emot internpost kan du få kort och brevlådor skickade till dig den vägen. Gör din beställning i ett beställningsformulär på webben:

Här beställer du kort och brevlådor till din arbetsplats

Om din arbetsplats inte kan ta emot internpost eller inte tillhör Göteborgs Stad hämtar du istället kort och brevlådor på Idrotts- och föreningsförvaltningens kontor (Nedre Kaserngården 1) eller på Länsmansgårdens motionscentrum (Temperaturgatan 74). Du behöver inte fylla i det digitala beställningsformuläret utan fyller i ett formulär vid upphämtning.

Privatpersoner kan inte beställa kort åt sig själva genom denna länk utan får hämta kort på någon av idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar.

Informationsmaterial att använda på din arbetsplats

Affisch Motionera Mera

Informationsblad Motionera Mera

Fem goda skäl att motionera

  • Ditt hjärta blir starkare
  • Du lever längre
  • Du blir gladare och piggare
  • Du minskar risken för diabetes typ 2 och högt blodtryck
  • Det är lättare att hålla vikten
     

Illustrerad person som gör knäböjning.
Vardagsmotionera mera

Du kan hitta många tillfällen att röra på dig mer i vardagen! Ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan, kliv av bussen en hållplats tidigare och gå sista biten, låt bilen stå och cykla eller gå istället. Alla vardagsaktiviteter som att gå ut med hunden, städa, leka och busa med barn är också motion.

Illustrerad bild på kvinna som badar.

Simma mera

Vattenträning är en skonsam träningsform som ger liten belastning på kroppen men stor effekt. Simma på egen hand eller gå på vattengympa eller träna med våtväst. Har du barn? Ta med bebisen på babysim eller lek med större barn i vattnet. Lär dig att göra snygga dyk eller varför inte prova fjärilssim?

Illustrerad bild på personer som tränar utomhus.

Gruppträna mera

Bli peppad av en instruktör och inspireras av andra. Träna till skön musik. Hitta pass som just du gillar. Välj mellan fartfyllda danspass, tuffa styrkepass eller yogapass som bygger både smidighet och styrka.

Illustrerad bild på person som gör situps.

Gymma mera

Böj, sträck, lyft och dra. I gymmet kan du träna alla olika muskelgrupper. Eller varför inte avsluta löpningen eller promenaden i något av alla de utegym som finns i  Göteborg? De är gratis att använda och öppna dygnet runt, året runt.

Illustrerade personer som spelar fotboll.

Sporta mera

Spela innebandy, tennis, badminton, handboll eller basket, bowla, kicka boll, kör en runda frisbeegolf, jonglera, gymnastisera, klättra eller åk skateboard eller kickbike.
Få nya kompisar och känn samhörighet i en förening, träningsgrupp eller ett lag.

Tecknad morot

Plantera mera

Vi mår bra av att att vara ute i naturen. Du som har en trädgård att sköta om får mycket vardagsmotion. Plantera blommor, beskär buskar, plocka frukt, kratta löv, klipp gräset, rensa ogräs, så frön och vattna. Har du ingen egen trädgård? Gå med i en odlingsgrupp. Läs mer på vår sida Stadsnära odling. 

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring träning och friskvård.

Kontakta oss genom att fylla i det här formuläret
${loading}