Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
En man joggar på en stig med en skog i bakgrunden.

Friskvård och hälsa

Runt om i Göteborg finns stöd och aktiviteter som kan ge dig motivation och inspiration för en bättre hälsa.

Motionera Mera

Du mår bra när du rör på dig. Det spelar ingen roll vad du gör, det viktigaste är att du hittar en aktivitet du tycker om. Om du fyller i ett Motionera mera-kort varje gång du motionerar har du dessutom chans att vinna fina priser!

Fysisk aktivitet på recept

Rörelse och fysisk aktivitet sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Det kan bidra till att du blir gladare, sover bättre, lättare kan hantera stress och hålla vikten. I samråd med exempelvis läkare, fysioterapeut eller psykolog kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.

Hitta hälsotek och hälsolots

Det finns ett antal ställen runt om i Göteborg som erbjuder hälsofrämjande aktiviteter samt inspiration, stöd och information för en bättre hälsa. Här finns kurser, föreläsningar, gruppträning och sociala aktiviteter. Allt är kostnadsfritt.
${loading}