Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Badbryggor vid en sjö.

Läger för dig med funktionsnedsättning


Du som har en funktionsnedsättning och är barn, ungdom eller vuxen som bor hemma med din familj kan vända dig till socialkontoret där du bor och ansöka om läger som korttidsvistelse enligt LSS (lagen om stöd och service). Du bor tillsammans i en grupp med lägerdeltagare och personal.

Att vara på läger


Din lägergrupp består av deltagare och lägerledare. Ni bor tillsammans på en av våra fina lägergårdar. Här får du chansen att få nya kompisar och ha roligt tillsammans i en naturskön och stimulerande miljö. Det bor flera lägergrupper på din lägergård. Gårdens kock lagar maten och aktivitetsledaren planerar och leder alla aktiviteter som sker under lägret. Alla är välkomna i gemenskapen och vi jobbar för att ingen ska behöva känna sig utanför.

Vi ordnar läger för barn, ungdomar och unga vuxna med olika funktionshinder. Du och din familj ansöker om plats på läger hos socialtjänsten.

Det här gör vi på läger

Här är några exempel på lägeraktiviteter:

  • Slöjda eller pyssla, spela spel, sport, utflykter, bakning, lägerdisco, kanske spela teater eller sjunga och göra musik tillsammans
  • Ha en mysig spa-dag eller softa i en hängmatta
  • Bygga koja eller lådbil
  • Gå på upptäcktsfärd i naturen
  • Paddla kajak, fiska och laga till den fångade fisken över öppen eld
  • På sommaren blir det mycket tid för bad och äventyr vid hav eller sjö

Det finns olika typer av läger: helgläger, dagläger med sommarläger och Datorspelsklubben.

Helgläger

På helgläger bor du tillsammans med deltagarna och ledarna i din grupp. Ni övernattar på lägergården. Lägret pågår en hel helg från fredag kväll till söndag kväll. Det vanligaste upplägget är att varje grupp åker på helgläger nio gånger under skolterminerna. Det är också läger en hel vecka på sommaren.

Dagläger

Dagläger kan passa för dig som vill vara med på läger utan att sova över på lägergården. Det vanligaste upplägget är att varje daglägergrupp åker på läger två helgdagar per månad under skolterminerna. Lägret pågår under dagtid. Det är också dagläger varje dag under en hel vecka på sommaren.

Datorspelsklubben

Datorspelsklubben är en trygg mötesplats för dig som är ung och har ett beslut enligt LSS (lagen om stöd och service) eller SoL (socialtjänstlagen). På Datorspelsklubben arbetar pedagoger som har ett brinnande intresse och stor kunskap inom E-sportvärlden. Du som spelar datorspel och E-sport kommer att möta andra spelintresserade, få möjlighet att stärka din självkänsla och bredda ditt nätverk.

Datorspelsklubben - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Ansök om läger

Du som har någon form av funktionsnedsättning och rätt till insatser enligt LSS, kan ansöka om läger som korttidsvistelse enligt LSS. Lägren är till för dig som är barn, ungdom eller vuxen och som bor hemma med din familj. Kontakta funktionsstödsenheten där du bor för att ansöka om plats.

Hitta funktionsstödsenhet

Kontakta lägerverksamheten

Har du synpunkter eller frågor om läger och kollon är du välkommen att kontakta lägerverksamheten.

Telefon och e-post

Telefon
031-367 94 46
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Bagaregårdsgatan 2

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.009625699110368,57.71694898711327] }, "properties":{ "title":"Lägerverksamheten", "content":"Bagaregårdsgatan 2" } }]

Postadress

Box 4053
422 04 Hisings Backa

Fax
031-367 94 31

Relaterad information

Lägergården Rävholmen ligger på en klippa vid vattnet med fantastisk utsikt.
Uppleva och göra

Hyr en lägergård

Du vet väl om att du kan hyra våra lägergårdar när de inte används för Göteborgs Stads lägerverksamhet. Här kan du göra din intresseanmälan.

${loading}