Till sidans huvudinnehåll

Utrustning att låna eller hyra i ishallen


Alla ishallar med allmänhetens skridskoåkning har skridskor att hyra och hjälmar att låna. Det finns också olika slags hjälpmedel att låna.

Hjälm och skridskor

För din säkerhet – använd alltid hjälm på isen! I alla ishallar med allmänhetens åkning kan du hyra skridskor. Du får låna en hjälm gratis när du betalar inträde. Skridskor och hjälmar finns i ett begränsat antal.

Skridskostöd

Alla ishallar med allmänhetens åkning har åkstöd du kan låna. På Rambergsrinken behövs ett kundvagnsmynt eller en 10-krona som du får tillbaka när du lämnar tillbaka åkstödet.

Skridskokälkar

Skridskokälkar finns att hyra och är ett utmärkt hjälpmedel. För den mer erfarna åkaren finns även ett antal hockeykälkar.

  • Angered Arena har sex skridskokälkar och 8 hockeykälkar med tillhörande sticks (stavar) samt en målvakts kälke
  • Rambergsrinken har tre skridskokälkar med tillhörande sticks
  • Ruddalen is har två skridskokälkar med tillhörande sticks

Ring gärna innan för att kontrollera att kälkarna finns på plats eftersom de ibland flyttas.

Sele 

På Angered Arena finns det en No-Fall sele att låna. Selen sitter på skenor i taket och är framförallt framtagen för konståkning men ger också möjligheten för alla att få känslan av skridskoåkning.

För dig som vill använda selen

Skicka en bokningsförfrågan via kontaktformuläret

Torsdagar klockan 13–15 kan du som har behov boka åktid med sele. Ni kan vara max tio åkare på isen varav två som använder selen. Vår personal hjälper dig som ska använda selen att komma igång men är inte på plats hela tiden. Det går bra att hyra kälke samtidigt som du använder selen.

Priset är samma som engångsentré. Är selen inte bokad på torsdag morgon kan föreningar boka selen för träning. Föreningstaxa gäller.

För mer information om paraskridskoåkning besök Tillgänglighetsdatabasen och för lån av utrustning besök Parasport Västra Götalands webbplats.

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Telefon och e-post

Telefon
031-368 20 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Fax
031-368 20 01

Öppettider

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.
${loading}