Till sidans huvudinnehåll

Så använder du e-tjänsten för att boka idrottsanläggning och samlingslokal


I Göteborgs Stad finns många idrottsanläggningar som privatpersoner, föreningar och företag kan boka. Här får du veta hur du gör för att boka.

Använd e-tjänsten för att boka idrottsanläggningar och samlingslokaler 

Du kan boka tid i Göteborgs idrottsanläggningar och samlingslokaler via Göteborgs Stads e-tjänst för bokning och bidrag. 

Vet du redan hur det fungerar kan du logga in i e-tjänsten i direkt:

Logga in i e-tjänsten för bokning och bidrag

Endast bokningsförfrågningar - inga direktbokningar

I dagsläget går det endast att göra bokningsförfrågningar i e-tjänsten, som behöver godkännas av handläggare. Längre fram kommer det gå att göra direktbokningar.

Få en kort introduktion i e-tjänsten

Om du vill få en övergripande bild av hur e-tjänsten fungerar finns en kort film som beskriver de viktigaste funktionerna och flikarna.

Så loggar du in och skapar ett konto

Du loggar in i e-tjänsten med e-legitimation, så som Bank-ID. När du loggar in första gången registreras du som användare automatiskt, men du måste komplettera dina kunduppgifter.

Även du som hade ett konto på den gamla e-tjänsten bok.goteborg.se loggar in med e-legitimation i den nya e-tjänsten. Du kan inte logga in med dina gamla inloggningsuppgifter. Dina kunduppgifter från bok.goteborg.se kan ha följt med, men du behöver se över att allt stämmer första gången du loggar in.

För dig som saknar e-legitimation finns möjlighet att ansöka om ett konto där du loggar in med användarnamn och lösenord.

Läs mer om hur du kommer igång i lathunden:

Lathund komma i gång i ny e-tjänst för bokning och bidrag

Logga in i e-tjänsten för bokning och bidrag

Om du representerar en förening

I den nya e-tjänsten kan du vara inloggad både som privatperson och som föreningsrepresentant. Du loggar alltid in som privatperson, och byter sedan roll i systemet. Du byter användarroll genom att klicka på ditt namn längst upp på sidan och välja rätt roll. Tänk på att alltid kontrollera så att du är inloggad med rätt roll.

För att kunna söka bidrag eller boka en lokal för en förening måste du bli kopplad till din förening. Det gör kassör, administratör eller ordförande i din förening genom att söka upp dig i systemet. De behöver då ditt personnummer.

Glöm inte att kontrollera och uppdatera föreningens kontaktuppgifter första gången ni loggar in.

Manual: Boka idrottsanläggning och samlingslokal i e-tjänsten

Manualen beskriver bland annat olika sätt att boka, hur du bokar, ändrar och avbokar enstaka tider och återkommande tider.

Manual: Så bokar du idrottsanläggning och samlingslokal i e-tjänsten

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om e-tjänsten, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Öppettider

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.
${loading}