Till sidans huvudinnehåll
Vandringsled genom Delsjön

Vandringsleder


I Göteborg finns det flera vandringsleder som sträcker sig över ett större område och går in i flera olika kommuner. En av de mest kända är Bohusleden.

En vandringsled är, till skillnad från en vanlig stig eller gångväg, en upptrampad, röjd och oftast uppmärkt gångstig avsedd för längre vandringar i naturen. I Göteborg finns det flera markerade leder.

Bohusleden

Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 34 mil av naturskön och omväxlande vandring. Leden sträcker sig genom flera kommuner, från Lindome i söder, vid gränsen mot Halland, till Strömstad i norr. Bohusleden sköts av respektive kommun. I Göteborg har stadsmiljöförvaltningen hand om skötseln, förutom den delen som går genom Vättlefjäll där Västkuststiftelsen är ansvarig.

Se ledens sträckning och läs mer om Bohusleden.

Vildmarksleden

Vildmarksleden sträcker sig 4,2 mil från Hindås till Skatås. Leden består av omväxlande grusvägar och stigar. Den är ganska lättvandrad, det finns inga branter att bestiga. Slutet över Getryggen kan möjligen vara lite tuffare med brant stigning och svårt att placera kängorna. Leden bjuder på många fina utsiktsplatser.

Se ledens sträckning och läs mer om Vildmarksleden.

Pilgrimsleden

Pilgrimsleden sträcker sig från Gamlestaden via Lärjedalen och Vättlefjäll, vidare till Lödöse och Skara. Närheten till allmänna kommunikationer gör att man kan dela upp sträckan i lagom långa dagsetapper.

Nylöse-Jennylund (cirka 2 mil) inom Göteborgs kommun.

Se ledens sträckning och läs mer om Pilgrimsleden.

Kontakta stadsmiljöförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om vandringsleder så kan du kontakta oss

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Köpmansgatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.964822849479264,57.70713611691514] }, "properties":{ "title":"Stadsmiljöförvaltningen", "content":"Köpmansgatan 20" } }]

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}