Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor idag kl. 8-21

Senast uppdaterad: 20 april 2024 klockan 17:17

Fram till ungefär klockan 21 idag fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete. Du ser när du kommer in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel försörjningsstöd och boendeparkering.

Rya skog

Rya skog ligger insprängd mellan Gryaab och Skarvikshamnen. Det är ett unikt område med lummiga lövträd, slingrande stigar och öppna gläntor som gjorda för picknick. I reservatets södra del finns historiska rester av bland annat en befästningsvall från 1600- talet.

Området är Göteborgs första naturreservat och känt för sina många vitsippor om våren. Lite senare kan man känna häggens doft och då blommar liljekonvalj, kaprifol och storrams. Rya skog bjuder på artrikt fågelliv med bland annat rödhake, nötväcka och kattuggla. De många döda träden lockar flera typer av hackspett,samtidigt som de gynnar olika insekter och svampar. Via rullstolsanpassade spänger kan man ta sig över våtmarker i alsumpskogen. 

I alla naturreservat och naturvårdsområden finns föreskrifter som reglerar vad du får och inte får göra. Information om föreskrifter för Rya skogs naturreservat hittar du på Länsstyrelsens webbplats.

Folder med mer information och karta

Närmaste hållplats: Rya skog

Besöksadress

Geografiskt område

Hisingen

Om Rya skog

Inriktning
Naturreservat

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Hittar du inte vad du letar efter?

Till Hitta naturområden

${loading}