Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor på lördag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 18 april 2024 klockan 16:45

Nu på lördag 20 april från kl. 8 fram till ungefär kl. 18 fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete på goteborg.se. Du ser när du klickar in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel återansök om försörjningsstöd och boendeparkering.

Naturområde med stenhäll i förgrund och tallar i bakgrund

Naturområden

I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Kust, skog, berg eller sjö? Eller varför inte njuta av stadens unika dalgångar eller böljande åkerlandskap?

Relaterad information

Närbild på ljung.

Naturvårdsbränningar för ökad biologisk mångfald

Nu är årets naturvårdsbränningar på gång. Naturvårdsbränning är en välbeprövad metod som ger förutsättningar för en större mångfald av växter och insekter genom att avlägsna övervuxet gräs och ljung.

Ta hand om varandra och naturen

Tack vare allemansrätten kan du röra dig fritt i naturen. Vi är många som samsas om skog och mark och det är viktigt att visa hänsyn - både till varandra och naturen.

Hitta naturområden

Vill du veta mer om djur och natur? Eller bara komma ut i naturen för att njuta av stillheten eller motionera? Här hittar du information om naturområden i Göteborg och hur du kan ta dig dit med kollektivtrafiken.

Naturreservat

I ett naturreservat är djur, växter och naturtyper särskilt skyddade. Naturreservat finns också för att bevara områden för friluftslivet. I Göteborg finns drygt 15 naturreservat som sköts av både kommunen och Västkuststiftelsen.

Hitta naturspots

Göteborg har en varierad natur, som är rik på kontraster. För att märka ut naturens olika karaktärer på ett tydligt sätt har stadsmiljöförvaltningen satt ut sex så kallade naturspots, i utvalda naturområden i Göteborg.

Tips och råd när du ger dig ut i naturen

Göteborg har många fina naturområden för promenader, svamp- och bärplockning, som är värda ett besök. Innan du ger dig ut är det bra att förbereda sig, för att undvika att gå vilse. På den här sidan får du lite handfasta tips.

Trycksaker om våra naturområden

Här hittar du trycksaker om naturområden som du kan skriva ut och ta med dig när du ska ut i naturen.

Relaterad information

Blåbärsris i skogen

Allemansrätten

I Sverige får alla vara i naturen, även i områden som någon annan äger. I naturen får du bland annat plocka bär och svamp. Detta kallas allemansrätt. Allemansrätten innebär också att du inte får skada naturen eller störa djuren och andra som vistas i den. Läs mer om allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplats.

Påskliljor som bildar en stig att följa
Uppleva och göra

Upptäck Göteborg – Ut och njut

Här finns tips på platser att besöka utifrån olika teman. Förhoppningsvis hittar du ett nytt favoritställe där du kan vara ute och njuta, på säkert avstånd från andra besökare. Besök gärna en plats nära dig eller som du kan cykla till eller nå på ett annat säkert sätt.

${loading}