Till sidans huvudinnehåll
Familj som vandrar i naturen

Friluftsliv

Göteborg har ett rikt utbud av friluftsliv, många möjligheter till motion och gott om naturområden att upptäcka. Här hittar du också information om båtplatser, träd, fiske, jakt och regler för dig som hundägare.

Vandringsleder

I Göteborg finns det flera vandringsleder som sträcker sig över ett större område och går in i flera olika kommuner. En av de mest kända är Bohusleden.

Grillplatser

Du får göra upp eld och grilla i naturen under säkra förhållanden. Det är viktigt att välja en plats där det inte är risk för att elden sprider sig eller skadar mark och vegetation.

Hitta fritidslantgårdar

Fritidslantgårdar är gårdar med djur och lantbruk som du kan besöka. Många har aktiviteter för barn och familjer, utflyktsplatser och andra evenemang. Här hittar du de fritidslantgårdar som kommunen är med och driver.

Relaterad information

Bygga, bo och leva hållbart

Koloniområden och odlingslotter

Här hittar du information om mark som hyrs ut till fritidsanvändning och hur du kan bli medlem i t.ex. en koloniförening.

Påskliljor som bildar en väg att följa
Uppleva och göra

Upptäck Göteborg – Ut och njut

Här finns tips på platser att besöka utifrån olika teman. Förhoppningsvis hittar du ett nytt favoritställe där du kan vara ute och njuta, på säkert avstånd från andra besökare. Besök gärna en plats nära dig eller som du kan cykla till eller nå på ett annat säkert sätt.

${loading}