Till sidans huvudinnehåll

Strömma musik


Lyssna på musik via dator, telefon eller surfplatta. Det finns över 140 000 skivor inom många olika musikgenrer som till exempel klassisk musik, jazz, folkmusik och världsmusik att välja bland.

Du måste vara uppkopplad mot internet under tiden som du lyssnar på e-musik eller tittar på musikvideor.

Du kan inte spara ner e-musik eller musikvideor på din dator, telefon, surfplatta eller mp3-spelare.

Lyssna på musik i en webbläsare

  1. Använd Naxos Musiclibrary vår katalog för e-musik. Ange ditt bibliotekskortsnummer i fältet där det frågas efter bibliotekskortsnummer. Klicka på login.
  2. Sök fram musiken du vill lyssna på.
  3. Välj den stora blå Playknappen om du vill lyssna på en hel skiva. Om du vill lyssna på ett speciellt spår sätter du en bock till vänster om spåret och trycker sen på den blå Playknappen. Med Play Queue-funktionen kan du välja utvalda spår från samma eller olika skivor och sedan trycka på den stora blå Playknappen för att spela upp dessa. E-musiken öppnas i en egen flytande ljudspelare som du har möjlighet att minimera genom att klicka på Hide Player. Efter två timmar blir du automatiskt utloggad. Då måste du logga in igen.

Det finns även musikvideor via Naxos Videolibrary som du kan titta på via din dator. Det finns bland annat klassisk musik och balett att titta på.

Lyssna på musik i appen NML

  1. Hämta hem appen NML (Naxos Music Library) finns för Iphone och Android och är gratis.
  2. Öppna webbläsaren.
  3. Gå till musikdatabasen Naxos Music Library.
  4. Skriv in ditt bibliotekskortnummer i fältet Lånekortsnummer .
  5. Klicka på fliken Playlist och sedan på Sign up i raden Student / Member Playlist. Fyll i formuläret. Du får ett mejl där ditt konto bekräftas. Användaruppgifterna som du valt använder du sedan för att logga in i appen NML på din telefon eller surfplatta. Tänk på att logga ut när du har lyssnat klart, så tjänsten blir tillgänglig för någon annan.

Kontakta närmaste bibliotek

Har du synpunkter eller frågor om vår katalog för e-musik så kan du kontakta närmaste bibliotek.

${loading}