Till sidans huvudinnehåll
Två personer som läser tidskrifter, en kvinna i förgrunden och en man i rullstol i bakgrunden.

Bibliotek

På biblioteken kan du låna böcker och filmer, långa berättelser och korta historier, fakta om världen och sagor om andra världar, musikinstrument och datorer. Du kan låna tills hjärtat brister eller dina armar inte orkar bära mer. Allt du behöver är ett bibliotekskort. Låna en bit av världen och behåll känslan, på biblioteken i Göteborg.

Sök i bibliotekskatalogen

Sök efter böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd-skivor.

I fokus

Närbild av kvinna i lockigt hår och rött läppstift
Uppleva och göra

Internationella kvinnodagen på bibliotek och kulturhus

Slaget om aborträtten, kvinnliga journalister i Saudiarabien och feministiska serier är några av de teman som lyfts i samband med internationella kvinnodagen.

Hand som håller i en penna och skriver i en bok
Uppleva och göra

Bokcirkla, få läxhjälp eller öva svenska

Biblioteken i Göteborg har alltid något på gång. Ta del av allt ifrån föreläsningar och författarsamtal, till språkkaféer, bokcirklar och läxhjälp.

Hitta biblioteken

Det finns alltid ett bibliotek nära dig i Göteborg, digitalt och i din stadsdel. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor.

Alla arrangemang på biblioteken

På biblioteken i Göteborg kan du bland annat gå på föreläsningar, författarsamtal, språkträffar och få läxhjälp.

Chatta med en bibliotekarie

Har du en fråga? Få snabb och personlig service oavsett var du är! I bibliotekens chatt får du svar på frågor om till exempel dina reservationer, öppettider, bibliotekens digitala tjänster eller källkritisk granskning.

Meröppna bibliotek

Du kan besöka ett meröppet bibliotek innan eller efter de vanliga öppettiderna. Då kan du bland annat låna, lämna tillbaka dina lån och hämta dina reservationer utan att personal är på plats. För att bli en meröppetanvändare behöver du registrera dig och skriva på ett avtal.

Aktuellt från biblioteken

Närbild av kvinna i lockigt hår och rött läppstift

Aborträtten, saudiska journalister och feministiska serier på internationella kvinnodagen

2024-03-01

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och Göteborgs bibliotek och kulturhus bjuder in till flera programpunkter för att uppmärksamma detta. Slaget om aborträtten, kvinnliga journalister i Saud…

Tegelfasad med stora fönster och texten Biblioteksservice Nya Hovås

Biblioteksservice Nya Hovås flyttar till nya lokaler

2024-02-29

Biblioteksservice Nya Hovås har stängt den 6–7 mars och öppnar i nya lokaler på Hovås Allé 30–38 den 8 mars. Precis som tidigare har servicestationen meröppet, vilket innebär att registrerade användar…

Person som sitter vid ett bord och tittar på en surfplatta.

Bibliotekets surfplattekurs skapar digitalt självförtroende

2024-02-27

På Stadsbiblioteket lanserades under vintern ett nytt koncept, en surfplattekurs för nybörjare. Eva Fridh och Inga-Lill Fränberg Densloe är två av deltagarna.

Person som står bredvid en bokvagn och ställer in böcker i en bokhylla.

Nytt system ger dig böckerna snabbare – och sparar 112 kilometer papper

2024-02-13

Den 27 februari börjar Biblioteken i Göteborg hantera beställda böcker, filmer och cd-skivor på ett nytt sätt. Lapparna med koder försvinner och reservationerna sorteras i stället på numrerade hyllor.…

Vitt trähus i två våningar med gula knutar och en entrétrappa i sten

Södra Skärgårdens Bibliotek flyttar in i prästgården på Styrsö

2024-02-12

Den 25 februari inviger Södra Skärgårdens Bibliotek sina nya lokaler på Brattenvägen 48 på Styrsö. Biblioteket flyttar in i prästgården bredvid kyrkan, en charmig trävilla med högt i tak, kakelugnar i…

Kollage med bokomslag och texten Bokcirkel Världen runt Våren 2024

Världen runt med Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel

2024-01-03

Låna en bit av världen och var med i Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel Världen runt. De träffas en gång i månaden och diskuterar böcker från olika delar av världen. I vår går resan till Irak, Nigeria, S…

Mer i fokus

Hand som håller i kasse med bokstavsmönster på
Omsorg och stöd

Boken kommer hem till dig

Har du svårt att ta dig till biblioteket? Med den kostnadsfria tjänsten Boken kommer kan du få biblioteksböcker levererade hem till dörren, var sjätte vecka.

${loading}