Till sidans huvudinnehåll
Barn går i trappa upp mot förväntansfulla föräldrar i vårgrönska

Uppleva och göra

I Göteborg finns ett brett utbud av konst, kulturliv, upplevelser och evenemang för alla åldrar, men också varierad natur och många möjligheter till friluftsliv, idrott och motion. Här finns något för alla.

Relaterad information

Uppleva och göra

Kulturnatta

Upptäck något nytt på Göteborgs kulturella knytkalas! Kulturnatta är en festival av alla, för alla. Vem som helst kan ordna en programpunkt och teatrar, museer, bibliotek, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus håller kvällsöppet för dig.

Uppleva och göra

Göteborgs Stad på Bokmässan

På årets Bokmässa är förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen och kulturförvaltningen på plats. Här hittar du mer information om det, samt ett kalendarium över de programpunkter där Göteborgs Stad deltar.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Vattnet vid svarte mosse, med träd i bakgrunden.
2023-09-08

Tre tips på naturområden att vandra i

Vandringens dag infaller alltid den andra lördagen i september varje år, men det finns såklart mycket att upptäcka i naturen året runt. Här tipsar vi om tre av våra naturområden där du kan vandra på l…

Urd, Skuld och Verdandi – nornornas port. Skiss av Camilla Akraka och Linnéa Jonsson.
2023-09-07

Svensk damfotboll hyllas med konstgestaltning

Gemenskap, jämlikhet och nordisk mytologi står i fokus i ny konstgestaltning för svensk damfotboll. Konstgestaltningen invigs nästa år.

2023-08-17

Nu öppnar saltvattenbassängerna i hamnbadet för bad året om

Till helgen går det bra att bada både sött och salt i hamnbadet i Jubileumsparken. Då öppnar de två saltvattenbassängerna som varit stängda för kompletterande arbeten.

Evenemang i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du våra aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag. Nästan allt är gratis.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

Göteborgssymboler på Hisingsbron

Jubileumskalendariet

I Jubileumskalendariet hittar du aktiviteter och evenemang som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum.

Turista i Göteborg

Vy över älven med Hisingsbron och lilla bommen.

Välkommen till Göteborg!

Här finns en levande kulturscen, restauranger i världsklass, hållbara upplevelser och en fascinerande historia – allt inom gångavstånd. På goteborg.com finns tips för att upptäcka hela Göteborg.

Liseberg

Liseberg är en park för alla. Nordens största nöjespark är en del av Göteborgs Stad.

Gothenburg Visitor Centre

Om du har frågor om Göteborg som turiststad kan du också besöka eller ringa turistbyrån, Gothenburg Visitor Centre. Du hittar oss på Kungsportsplatsen, mitt i hjärtat av staden.

Aktiv i Göteborg

En person står på händer på utegymsredskap.

Aktivera dig

Göteborg är full av gratis träning och det finns många sätt att komma igång. På goteborg.se/aktivera dig får du massor av tips.

Ut och njut

Göteborg finns många fantastiska platser att upptäcka - bland annat 30 naturområden, tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 24 badplatser som väntar på besök från dig.

${loading}