Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Barn går i trappa upp mot förväntansfulla föräldrar i vårgrönska

Uppleva och göra

I Göteborg finns ett brett utbud av konst, kulturliv, upplevelser och evenemang för alla åldrar, men också varierad natur och många möjligheter till friluftsliv, idrott och motion. Här finns något för alla.

På gång just nu

Någon hoppar i en pool och någon yogar och någon duschar

Fest i fyra dagar när Jubileumsparken och nya hamnbadet invigs

Äntligen kan vi bada både sött och salt, mitt i stan. Under fyra festliga dagar, 2–5 juni, firar vi att Jubileumsparken och det nya hamnbadet öppnar och invigs. Förutom bad blir det en rad aktiviteter med koppling till vatten, lek och rörelse.

Björlandavallens friidrottsanläggning, vy från läktaren

Nationaldagsfest när Björlandavallen invigs

Hisingens nya friidrottsanläggning, Björlandavallen, invigs på nationaldagen 6 juni. Det blir invigningsceremoni, musikunderhållning, nationaldagslopp, hoppborg, föreläsning om kost för aktiva barn och mycket mer.

Några kvinnor tränar med battlerope i ett utegym.

Testa utegym med instruktör

Under våren finns instruktörer på plats totalt 140 gånger i sex av Göteborgs Stads utegym. Det är gratis, till för alla och ingen föranmälan krävs.

Fira Göteborg 400 år

Illustration med kända göteborgssymboler över Hisingsbron.

Göteborgs jubileumsfirande

Välkommen till Göteborgs Jubileumsfirande 2 juni - 3 september 2023. Staden fylls av musik och dans, matupplevelser, historiska promenader, gôtt tjôt, innovationer, upplevelser för stora och små och mycket, mycket mer

Evenemang i Göteborg

Illustration: man som sjunger

Det händer i Göteborg idag

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du aktiviteter i hela staden. Här hittar du vad som händer idag.

Fyrverkerier över ett fullsatt Ullevi.

Evenemangskalendern

I evenemangskalendern hos goteborg.com hittar du ett rikt urval av evenemang på scener, arenor, parker och besöksmål i Göteborg med omnejd.

Göteborgssymboler på Hisingsbron

Jubileumskalendariet

I Jubileumskalendariet hittar du aktiviteter och evenemang som sker i samband med Göteborgs 400-årsjubileum.

Aktiv i Göteborg

En person står på händer på utegymsredskap.

Aktivera dig

Göteborg är full av gratis träning och det finns många sätt att komma igång. På goteborg.se/aktivera dig får du massor av tips.

Ut och njut

Göteborg finns många fantastiska platser att upptäcka - bland annat 30 naturområden, tolv stadsparker, 40 stadsdelsparker och 24 badplatser som väntar på besök från dig.

Turista i Göteborg

Vy över älven med Hisingsbron och lilla bommen.

Välkommen till Göteborg!

Här finns en levande kulturscen, restauranger i världsklass, hållbara upplevelser och en fascinerande historia – allt inom gångavstånd. På goteborg.com finns tips för att upptäcka hela Göteborg.

Statyn Poseidon och paradgatan Avenyn

Gothenburg Visitor Centre

Om du har frågor om Göteborg som turiststad kan du också besöka eller ringa turistbyrån, Gothenburg Visitor Centre. Du hittar oss på Kungsportsplatsen, mitt i hjärtat av staden.

${loading}