Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Service till cyklister


Hitta till närmsta cykelpump, den bästa cykelvägen och till säkra parkeringar. Det finns hjälp att få för att underlätta vardagen för cykelburna göteborgare.

Cykelkartor

Cykelkartor finns i appen Cykelstaden. Skulle du någon gång behöva en papperskarta så finns det en papperskarta att hämta på Gothenburg Visitor Centre.

Appen Cykelstaden

Appen Cykelstaden hjälper dig bland annat att hitta till cykelpumpar, lånecyklar, cykelparkeringar och att planera din cykelväg. Det går även att anmäla skador och hinder på cykelbanan via appen. Ta en bild och skicka den direkt till stadens kontaktcenter, vilket gör att det fel som upptäckts också kommer att kunna åtgärdas snabbare. Appen finns att ladda ner för iPhone och Android .

Planera din cykelresa i cykelresplaneraren

cykelreseplaneraren  kan du planera din cykeltur.

Cykelpumpar

Runt om i staden finns flera offentliga cykelpumpar utplacerade för fri användning dygnet runt. Dessutom erbjuder ett antal cykelreparatörer och fastighetsägaren möjlighet att pumpa däcken. Du hittar alla tillgängliga cykelpumpar i cykelreseplaneraren och i appen Cykelstaden. Appen finns för iPhone och Android .

En nyhet som prövas på pendelcykelstråken är ”service längs vägen”, alltså cykelservicestationer som placeras ut längst pendelscykelstråket.

En första servicestation sattes upp i korsningen Delsjövägen-Virginsgatan 2018. Där kan du hänga upp cykeln, tvätta den under sommarhalvåret, pumpa däcken, borsta rent kedjan, meka lite och fylla på vatten i flaskan. Under hösten 2019 har en enklare variant satts upp i korsningen vid Kamomillvägen-Tuvevägen. Där kan du hänga upp din cykel och utföra enklare reparationer samt pumpa däcken.

Så här pumpar du:

  1. Välj den slang som passar din cykel, för antingen bilventil eller cykelventil.
  2. Snurra hjulet så att ventilen är uppåt, då når slangen ända fram.
  3. Tryck munstycket mot ventilen.
  4. Starta pumpen genom att trycka på knappen ovanför slangen. Pumpen stannar efter cirka 15 sekunder. Tryck igen om du behöver mer luft.

Pumparna ger fyra kilos tryck.

Observera att pumparna endast har bil- och cykelventil, ej ventil för racercykel. Du behöver en adapter för att pumpa om du har racerventil.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om service till cyklister så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}