Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Feriejobbare med reflexvästar som städar på avenyn.

Städning av staden

Så städar vi staden

Staden städas året om. Förutom när det är minusgrader och har snöat för då måste vi vänta tills det blir plusgrader igen.

En ren stad blir en leende natur

Göteborgs Stad strävar efter en mer välkomnande stadsmiljö med mindre skräp och med en leende natur där allt och alla kan trivas.

Skräpplockardagarna

För att minska nedskräpning och samtidigt öka källsortering, återvinning och återanvändning anordnar staden varje vår Skräpplockardagarna. Målgruppen är Göteborgs barn och unga med målet att skapa hållbara attityder som håller livet ut. Att utbilda en ny generation klimatsmarta medborgare är en strategi i Göteborgs Stads Klimatstrategiska program.

Volontärstädning

Vill du hjälpa till att hålla staden ren och snygg? Om du är privatperson eller tillhör en förening hjälper stadsmiljöförvaltningen till med säckar och handskar samt hämtar upp skräpet om det är mycket.
${loading}