Till sidans huvudinnehåll

Pendelparkering


Du som bor utanför citykärnan och inte har möjlighet att åka kollektivt eller cykla kan parkera ditt fordon vid närmsta pendelparkering och där ta buss eller tåg in till stan. Oftast är det lättare att hitta plats på en pendelparkering närmare där du bor, än mitt i city.

Pendelparkeringar

Göteborg växer, fler vill bo och arbeta i staden. Just nu är Göteborg inne i en intensiv byggperiod som ibland skapar köer och trängsel. För att du ska slippa köa genomför vi olika åtgärder, en av dem är pendelparkeringar. En pendelparkering ligger alltid nära en hållplats i kollektivtrafiken.

På en pendelparkering parkerar du din bil och byter till tåg, buss eller spårvagn. Härifrån kan du också samåka. En pendelparkering är en bra samlingspunkt för samåkning. Med bara två personer i bilen halverar du antal bilar i kön in till stan.

På Västtrafiks webbplats kan du hitta pendelparkeringar i och omkring Göteborg.

Västtrafiks webbplats hittar du också reseplaneraren som hjälper dig hitta din resa från pendelparkeringen.

På pendelparkeringen vid Radiomotet har vi börjat installera laddplatser för elbil. Laddplatserna har funnits där i några år men nu tar Göteborg Energi över dem, förnyar dem och tar sedan betalt för elen. Vi kommer att utveckla laddplatser på fler pendelparkeringar. Mer information om detta kommer.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om pendelparkering så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}