Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Parkering för bil


I Göteborg finns tusentals parkeringar. Det finns avgiftsparkering, tillståndsparkering och förhyrda parkeringsplatser. Det finns även så kallad boendeparkering på vissa adresser i centrala stan.
En kvinna använder en app i mobilen för att betala parkeringsavgift. Mobiltelefonen hålls framför en skylt bredvid parkerade bilar.

I Göteborg finns cirka 66 000 kommunala samt ett stort antal privata parkeringar.

Hitta parkering - besökare

Genom att använda våra parkeringskartor eller appen Parkering Göteborg kan du se var det finns parkeringsplatser i stan. Appen kan du använda i ett så kallat gästläge, där du ser var det finns parkering, vad den kostar och hur kollektivtrafiken går i närheten. Du behöver inte registrera något bankkort till appen om du bara vill använda gästläget.

Vill du betala med appen behöver ett bankkort kopplas till kontot. De flesta parkeringar har dock betalautomat som tar betalkort med chip.

Hitta parkering - tillstånd/förhyrd parkering

Parkering Göteborg har två parkeringserbjudanden på vår egen mark: parkeringstillstånd och förhyrd plats.

Parkeringstillstånd

Med ett parkeringstillstånd får du parkera inom ett särskilt område och i mån av plats. Vi har dygnstillstånd samt på vissa parkeringsplatser även natt- och helgtillstånd. Våra tillstånd är digitala och du hanterar dem i appen Parkering Göteborg eller på parkeringgoteborg.se under Mina sidor.

Förhyrd plats

En förhyrd plats innebär att du hyr en egen numrerad plats.

Du kan läsa mer om tillståndsparkering eller förhyrd plats på Parkering Göteborgs webbplats .

Boendeparkering

Boendeparkering hanteras av stadsmiljöförvaltningen och finns att ansöka för boende på vissa adresser i centrala Göteborg. Du hittar mer information om boendeparkering här.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor om parkering så kan du kontakta Göteborgs Stad.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

${loading}