Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Om att boka resa med flexlinjen


Det finns flera sätt att boka din flexlinjeresa. Vill du ha personlig hjälp kan du alltid ringa till beställningscentralen på 031-368 25 50. Om du vill undvika telefonkö eller boka när beställningscentralen är stängd kan du boka själv via app eller via webben; minaresor.goteborg.se. Du kan boka din resa tidigast två veckor i förväg.

Information om personuppgiftsincident

10 maj 2023

Tre av de trafikleverantörer som serviceresor har avtal med för att utföra färdtjänstresor med mera anmälde att de drabbats av en it-attack under måndagen den 20 mars 2023. Informationen i leverantörernas system har vid händelsen gjorts otillgänglig, resor har inte kunnat bokas. Det har efter att leverantörerna själva utrett händelsen inte varit möjligt att fastställa om personuppgifter röjts vid händelsen, men det går inte att utesluta.

Senaste informationen om händelsen

Precis som i den övriga kollektivtrafiken är alla välkomna som resenärer på flexlinjen, men på flexlinjen måste du förboka din resa. För att underlätta bokningen av din resa är det bra om du först anmält dig som flexlinjeresenär.

Berätta varifrån och vart du vill resa

Flexlinjen stannar bara vid mötesplatser där någon har bokat hämtning eller lämning. För den som har färdtjänsttillstånd kan flexlinjen komma ännu närmare.

Om du har svårt att hitta rätt mötesplats eller om du vill ha hjälp med olika alternativ kan du ringa vår kundservice på telefon 031-368 25 50. Du kan också fråga när du ringer och bokar resan i vår beställningscentral. Kartor och listor över mötesplatser finns för respektive område under Hitta din flexlinje.

Ange om du reser med sällskap, hjälpmedel eller bagage

Vid bokningen frågar vi alltid om du har med dig rollator, rullstol, barnvagn eller stort bagage. Det är viktigt att veta att allt och alla får plats. Kom därför ihåg att berätta om du tar med dig någon på resan.

Vänta på besked om den exakta tiden

När du bokar din resa får du en preliminär tid för när bussen hämtar dig. Det innebär att tiden kan flyttas fram. För att du ska slippa stå ute och vänta på bussen ringer en automatisk telefonröst upp dig och meddelar den korrekta tiden. Detta besked kan du få till antingen mobilen eller fasta telefonen.

Ring om bussen är försenad

Om bussen inte har kommit tio minuter efter den tid som du fick vid den automatiska uppringningen ska du kontakta färdtjänstens trafikledning.

Ring trafikledningen på 031-368 25 50.

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor om flexlinjen så kan du kontakta serviceresors kundservice.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

Öppettider

Kontakta trafikledningen

Kontakta oss på telefon 031-368 25 50 om du har väntat mer än 10 minuter och bussen inte kommer.
${loading}