Till sidans huvudinnehåll

Månadskort för färdtjänst


Om du reser mycket med färdtjänsten kan det löna sig att köpa månadskort för färdtjänst.

Ny taxa för färdtjänsten från 1 februari 2024

13 november 2023

Med de nya avgifterna som införs i början av nästa år blir det billigare att resa mitt på dagen och under kvällstid.

Mer om det nya avgiftssystemet och de nya taxorna

Reser du med kollektivtrafik, flexlinje och färdtjänst är månadskortet en bra lösning. Kortet fungerar också som ett högkostnadsskydd för dig som reser mycket, till exempel för dig som åker arbets- och studieresor.

Så fungerar månadskortet

Månadskortet gäller för färdtjänst inom Göteborg. Avgift för resor som inte täcks av månadskortet kommer på faktura i efterhand. Månadskortet gäller även på flexlinjen och på allmän kollektivtrafik inom Zon A.

Tänk på att färdtjänstresorna du gör med månadskortet räknas in i det totala antalet resor du är beviljad. Du kan inte göra fler resor än du är beviljad även om du har ett giltigt månadskort.

Du kan göra max 30 fritidsresor per månad

Du som reser med månadskort kan göra max 30 fritidsresor varje månad. Om du gör fler fritidsresor utöver dessa 30 kommer de att faktureras och du betalar då en egenavgift per enkelresa. Resor till och från arbete, studier eller dagvård påverkas inte, och ingår i kostnaden för månadskortet.

Så mycket kostar månadskortet

Månadskortet kostar för närvarande 896 kr för vuxna och 672 kr för ungdomar. Månadskort för ungdomar kan köpas fram till den månad du fyller 26 år.

Månadskort Göteborg gäller inom Göteborgs kommun. Om du vill göra en färdtjänstresa över kommungränsen betalar du en extra avgift för de resorna och den avgiften kommer på faktura. Avgiften är 56 kr för vuxen eller 42 kr för ungdom.

Om du studerar eller arbetar i någon av Göteborgs kranskommuner kan du köpa månadskort även för dessa resor. Kontakta oss för mer information om hur du skaffar dessa månadskort. Behöver du resa längre kan du kontakta oss för att få hjälp att lösa resorna på bästa sätt.

Samlad prislista för färdtjänstresor

Avgifter som inte täcks av månadskortet kommer på faktura

  • Om du vill göra en färdtjänstresa utanför området där ditt kort gäller betalar du en extra avgift för de resorna. Avgiften är 56 kr för vuxen eller 42 kr för ungdom.
  • Om du har med dig någon på resan så kostar det 56 kr för en vuxen medresenär inom Göteborg. Barn och ungdom som inte har fyllt 20 år reser med gratis inom Göteborgs färdtjänstområde. Om du vill att medresenären ska betala för resan måste du själv ta betalt av personen.

Alla avgifter som inte täcks av månadskortet kommer på faktura i början på efterföljande månad.

Betala färdtjänstresorna med faktura

Skaffa månadskort inom Göteborg

För att skaffa ett månadskort för färdtjänst, kontakta serviceresors kundservice på telefon 031-368 25 50 (vardagar klockan 8-12).

Du som vill ha ett månadskort måste höra av dig och beställa kortet senast den 10:e i månaden innan du vill att kortet ska börja gälla (om du exempelvis vill ha ett månadskort som gäller i april månad måste du ha beställt kortet senast den 10:e mars).

Så länge du köper månadskort får du automatiskt en ny inbetalningsavi för nästa månads månadskort. Om du väljer att inte köpa månadskort en månad måste du själv höra av dig och beställa månadskort på nytt när du vill börja resa med månadskort igen.

Tänk på att vi behöver ha din betalning senast 7 arbetsdagar innan du vill börja resa. På grund av de data system vi använder kan du tyvärr inte betala månadskortet med autogiro eller e-faktura.

Bra att veta

  • Månadskortet gäller alltid från den förste till den siste i en månad.
  • Vi behöver ha din betalning senast den 20:e i månaden innan du vill börja resa. Då hinner du få kortet på posten innan månaden börjar.
  • Vi betalar inte tillbaka pengar för månadskortet om månaden det gäller för redan har startat. Om du vet att du ska göra färre resor än vanligt en månad kan du hoppa över att köpa månadskort för just den månaden.

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor om färdtjänst så kan du kontakta serviceresors kundservice.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

Öppettider

${loading}