Till sidans huvudinnehåll

Hit kan du åka med färdtjänst

Om du har färdtjänst i Göteborg kan du resa till alla Göteborgs kranskommuner. Området kallas Göteborgs färdtjänstområde.

Göteborgs färdtjänstområde

Göteborgs färdtjänstområde är Göteborgs kommun och kranskommunerna Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

Beroende på vilken kommun du vill resa till och inom kan kostnaden för din resa variera. Om du reser till någon av kranskommunerna är resan dyrare än om du bara reser inom Göteborg. När du vill resa till eller från kommuner längre ifrån Göteborg rekommenderar vi alltid att du är ute i extra god tid med din bokning.

Marstrandsön (Kungälvs kommun) kan du åka till så länge du själv betalar färjeavgiften för fordonet. För att åka färdtjänst till Knippla, Hyppeln eller Rörö (Öckerö kommun) måste du boka resan via riksfärdtjänsten två vardagar innan du ska åka.

Vill du resa någon annanstans?

Du som har färdtjänst i Göteborg men tillfälligt vistas på en annan ort kan göra lokala resor där du befinner dig. Läs mer om hur du gör på sidan Resa i annan kommun.

Om du vill resa från Göteborg till en annan kommun i Sverige (utanför Göteborgs färdtjänstområde) kan det vara aktuellt för dig att ansöka om riksfärdtjänst. Läs mer om riksfärdtjänst .

Resor serviceresor inte utför

Det finns resor som inte utförs av serviceresor. Exempelvis kan du inte åka färdtjänst till en läkare eller behandling. Då bokar du i stället en sjukresa.

Serviceresor kör inte heller liggande transport, resor med fast förare eller resor som är väldigt individuellt anpassade. För dessa resor ska du vända dig till socialkontoret i din stadsdel för att ansöka om bistånd.

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor kring färdtjänst så kan du kontakta serviceresors kundservice.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}