Till sidans huvudinnehåll

Julresa med färdtjänst


Här hittar du allt du behöver veta om du planerar att resa med färdtjänst eller riksfärdtjänst vid jul eller nyår.

Resor i Göteborgsområdet

I år öppnar julresebokningen för vanliga färdtjänstresor inom Göteborgs färdtjänstområde torsdag den 7 december klockan 9 på morgonen. Då kan du ringa och beställa dina resor som du ska göra i Göteborgsområdet på julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton eller nyårsdagen. Du kan ringa och boka dina resor måndag-fredag klockan 9-17 på telefon 031-368 25 50.

Sista dagen för att boka julresa med färdtjänst är 21 december. Sista dagen för att boka nyårsresa med färdtjänst är 29 december.

Kontrollera redan nu att du har rätt tillstånd för att kunna resa, till exempel tillstånd att resa med rullstol om du är rullstolsburen. Kontrollera också att du har resor kvar till dina jul- och nyårsresor.

Ring och boka dina resor

Tänk på att du måste ringa och boka julaftons- och nyårsresorna. Det går inte att boka genom appen eller internetbokningen, eftersom vi behöver få med extra information i bokningen.

Tiden du får när du bokar din resa kan ändras

Dagarna innan jul går vi igenom alla bokningar. Då kan det hända att vi blir tvungna att ändra tiden för just din resa för att ge fler möjlighet att åka. Om vi gör det kontaktar vi dig och meddelar den nya tiden.

Bagage och hjälpmedel

Vid jul- och nyårsresor gäller samma regler för bagage som vid övriga färdtjänstresor. Du får ha med dig max två kassar eller en resväska/dramaten, samt så många hjälpmedel som får plats i fordonet utan att säkerheten riskeras.Tala om vilka hjälpmedel du behöver ha med dig vid bokningstillfället.

Om du behöver trappklättring

Om du behöver trappklättring under din resa är det viktigt att du anmäler detta till oss innan den 6 december så vi hinner kontrollera att det är möjligt att trappklättra med dig i den specifika trappan.

Flexlinjen under jul- och nyår

Flexlinjen trafikerar inga röda dagar under jul- och nyårshelgerna.

Mer information om flexlinjen.

Resor utanför Göteborgsområdet

Om du planerar att fira jul eller nyår utanför Göteborgsområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst. Riksfärdtjänst är resor som går utanför Göteborgs färdtjänstområde men inom Sverige. Du kan bli beviljad riksfärdtjänst om din funktionsnedsättning gör att du inte kan resa på egen hand med tåg eller buss, eller om den gör att du måste resa på ett dyrare sätt.

Ansök om riksfärdtjänst senast 15 november

För att kunna resa med riksfärdtjänst måste du först ansöka om ett tillstånd för riksfärdtjänst, det räcker inte att ha ett vanligt färdtjänsttillstånd i Göteborg. Inför jul är det extra viktigt att vara ute i god tid med din ansökan eftersom det är många som reser dagarna runt jul.

Vi behöver ha din ansökan om riksfärdtjänst hos oss senast 15 november om du vill resa under jul och nyår.  Ansök om riksfärdtjänst.

Om du redan har ett tillstånd för riksfärdtjänst sedan tidigare, kontrollera att det fortfarande gäller. I så fall behöver du inte ansöka om ett nytt tillstånd.

Boka din resa senast 8 december

Boka din julresa med riksfärdtjänst senast 8 december, men gärna så tidigt som möjligt. Julresor med riksfärdtjänst är de resor som genomförs 22-26 december. Tänk på att även resor runt nyår behöver bokas i god tid.

Du bokar genom att ringa Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefon 016-15 05 50.

Mer information om riksfärdtjänst (Riksfärdtjänsten)

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor om julresor så kan du kontakta serviceresors kundservice.

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

Öppettider

${loading}