Till sidans huvudinnehåll
Bild på en grön färdtjänstbil i storlek med en personbil. Den är ute och kör på vägen.

Färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har svårt att resa på egen hand. Precis som i den övriga kollektivtrafiken reser du tillsammans med andra men i personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss.

I fokus

Grön färdtjänstbil i stadsmiljö, det ligger snö på marken.

Ska du resa med färdtjänst under jul eller nyår?

Tänk på att boka din resa i god tid. I år öppnar julbokningen 7 december och håller öppet till 21 december. Då kan du ringa och boka dina julresor på telefon 031-368 25 50. Bokningen har öppet vardagar klockan 9-17.

Resa i annan kommun

Du som har färdtjänst i Göteborg kan göra lokala resor i en kommun utanför Göteborgs färdtjänstområde där du vistas tillfälligt. Resorna får vara högst 50 km långa. Kontakta serviceresor för att beställa resa i annan kommun.

Tidningen Färdskrivaren

I Färdskrivaren skriver vi om nyheter som rör färdtjänst, flexlinjen och kollektivtrafik. Alla färdtjänstresenärer får tidningen i brevlådan två gånger om året. Du kan välja att få den i tryckt form, som Daisy-skiva eller talkassett.

Julresa med färdtjänst

Här hittar du allt du behöver veta om du planerar att resa med färdtjänst eller riksfärdtjänst vid jul eller nyår.

Frågor och svar om färdtjänst

De mest frekventa frågorna med tillhörande svar.

Relaterad information

En blå liten flexlinjebuss kör mot kameran.

Flexlinjen

Flexlinjen kör i begränsade områden och kan därför komma närmare än annan kollektivtrafik. Alla är välkomna att resa med flexlinjen, men du behöver anmäla dig som resenär och boka din resa i förväg.

${loading}