Medborgarskapsceremoni

Göteborgs Stads medborgarskapsceremoni anordnas i Slottsskogen på Sveriges nationaldag den 6 juni. 2020 är det 14:e året i rad som ceremonin genomförs på uppdrag av Göteborgs kommunfullmäktige.

Göteborgs Medborgarskapsceremoni 2020

Det står nu klart att årets Medborgarskapsceremoni flyttas fram till nästa år. Det kommer inte gå att genomföra arrangemanget utifrån de restriktioner som ligger kring Covid-19.

Att Medborgarceremonin flyttas fram innebär att de 3 767 göteborgare som blev nya svenska medborgare under 2019 istället kommer att bjudas in tillsammans med årets nya medborgare till en ceremoni i Slottsskogen till den 6 juni 2021.

Beslutet är taget i kulturnämnden utifrån regeln om att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till max 50 personer. Kulturförvaltningen följer regelbundet myndigheternas rekommendationer kring Covid-19.

3 767 göteborgare fick svenskt medborgarskap 2019. De nya svenskarna kom från 130 olika länder. De flesta kom från Syrien, Somalia, Storbritannien, Iran, Irak, Indien, Afghanistan, Turkiet, Bosnien-Hercegovina Serbien med flera länder.

Inbjudan

I maj kommer berörda att uppmärksammas med ett brev, ett minnesblad och gåvobiljetter som skickas ut per post. Den delen av firandet blir av som planerat i år.

Vid frågor

E-post: nyasvenskar@kultur.goteborg.se