ABC föräldraträffar

ABC föräldraträffar är för alla med barn i åldern 3-12. Du får konkreta tips på hur ni kan undvika onödiga bråk i vardagen. ABC-träffarna består av 5 träffar där du får diskutera och dela erfarenheter med andra föräldrar. Det kostar inget att vara med.

Anmäl dig här

Träffarna hålls på flera olika platser i Göteborg, du väljer själv var du vill gå.

Här anmäler du dig!Träffarnas innehåll

5 träffar med olika teman

Under träffarna varvas information och diskussion med övningar och filmer. Totalt är det 5 gruppträffar med olika teman.  Varje träff är 2,5 timmar och leds av utbildade gruppledare. 

 1. Visa kärlek.

  Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.
 2. Vara med

  Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.
 3. Visa vägen

  Hur kan vi tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan vi hantera ilska? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.
 4. Välja strider

  Hur kan tjat och skäll i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Denna träff handlar om hur ABC kan användas i vardagen.
 5. Återträff

  En tid efter kursen ses vi igen. Då pratar vi om hur kursen bidragit till en vardag med färre konflikter. Vi gör även en kort fördjupning inom ett aktuellt tema.

Detta är ABC föräldraträffar — se filmen

Fler filmer på olika språk om ABC föräldraträffar

Det finns flera filmer på olika språk där föräldrar och kursledare berättar om föräldraträffarna.

Se fler filmer om ABC föräldraträffar på youtube