Aktiviteter för föräldrar

Här hittar du ett urval av aktiviteter som särskilt riktar sig till föräldrar. Du kan till exempel gå på föräldraträffar och föreläsningar.

Aktiviteterna du ser här är hämtade från Göteborgs stads kalendarium. Där kan du söka efter fler aktiviteter. Tänk på att det även finns många andra som anordnar aktiviteter i Göteborg, som föreningar och andra ideella verksamheter, som svenska kyrkan och stadsmissionen.

Föräldraföreläsningen Livsviktiga Snack

Aktiviteten har redan inträffat

Datum för aktiviteten har passerats och aktiviteten gäller därför inte längre.

Datum, tid och beskrivning

Datum
Onsdag 30 november
Tid
19:30–21:00
Kostnad
Gratis

Tillsammans med Suicide Zero bjuder Göteborgs Stad nu in föräldrar med barn i åldrarna 9-12 år till denna digitala föreläsning. Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar. I denna föreläsning får du ta del av kunskap, verktyg och tips om hur du som förälder kan rusta ditt barn för livet och skapa närmre relationer längs vägen.

Föreläsningen är framtagen utifrån materialet i den kostnadsfria boken Livsviktiga snack som Suicide Zero skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i maj 2020. Läs mer och ladda ner fritt på livsviktigasnack.se

Digital föreläsning – Anslut till sändning - Join broadcast 

Föreläsningen är kostnadsfri, Ingen anmälan krävs. Föreläsningen kan maskintextas på svenska samt automatiskt maskinöversättas till engelska, arabiska,
kinesiska (förenklad), rumänska, polska & BKS.

Föreläsningen livesänds genom Microsoft Teams och kan ses på webben, i appen Teams på smartphone/tablet samt i programmet Teams på datorn. Deltagare är anonyma och ej synliga för andra. Textning aktiveras genom knappen Liveundertexter (CC). Då maskinöversättningen tillhandahålls av Microsoft kan vi inte svara för kvalitén på översättningen.

Plats och kontaktuppgifter

Arrangör
Familjecentrerat arbete i Göteborg
Plats
Digitalt
Telefon
0313651629
Kontaktperson
Bülent Maksimov
Nyckelord
suicidprevention
Föräldrastöd
Familj
självmord
Föräldraskap
Förälder
suicidezero
barns utveckling
psykisk ohälsa
relationer