Privatekonomisk rådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter, eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Budget- och skuldrådgivningen är till för dig som bor i Göteborg. Rådgivningen är gratis och rådgivarna har tystnadsplikt.

Om privatekonomisk rådgivning

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter, eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Göteborgs budget- och skuldrådgivning är till för dig som har frågor om din privatekonomi.

Planera din ekonomi

Genom att se över din ekonomi då och då och planera kan du göra stora förbättringar. Här får du tips på hur du kan planera och minska dina utgifter. Då blir du bättre förberedd inför oväntade kostnader, eller andra tillfällen då du behöver extra pengar.

Svårigheter med ekonomi

Alla kan få problem med sin ekonomi. Det kan vara olika orsaker som gör att det är svårt att få ekonomin att gå ihop. Här får du några grundläggande råd. Du får också veta vad som kan hända om du inte kan betala.

Skuldsanering

Om du har betalningsproblem och är tungt belastad av skulder är det möjligt att bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Med skuldsanering kan en svårt skuldsatt person bli befriad från skyldigheten att betala sina skulder, helt eller delvis.

Försäkringar

Vissa förändringar i livet kan du förutse men du kan inte förutse allt som kommer att hända. En försäkring gör att du kan klara ekonomin bättre när samhällets grundskydd inte är tillräckligt eller när något helt oförutsett händer i framtiden.

Spara

De flesta av oss förstår att vi behöver spara. Men det kan vara svårt att veta hur man ska börja. Här får du tips på hur du kan komma igång. Du får också information om olika typer av sparformer.

Låna

När du lånar pengar ingår du ett avtal med den som lånar ut pengarna. Du lånar en summa pengar för att sedan betala tillbaka lånet med ränta och avgifter. I avtalet står de villkor som styr lånet. Det är mycket viktigt att du läser igenom och förstår innehållet i avtalet innan du skriver under. Om det är något du inte förstår så ska du fråga och be den som lånar ut att förklara.

Föreläsningar

Budget- och skuldrådgivningen i Göteborg erbjuder föreläsningar i privatekonomi. Innehållet i föreläsningen kan anpassas efter era önskemål.

Lyssna på podden Ekonomicoacherna

Ekonomicoacherna är podden för dig som vill ta kontroll över din ekonomi. I podden får du enkla råd och tips om du skapar en hållbar privatekonomi.