Pendelparkering

Du som bor utanför citykärnan och inte har möjlighet att åka kollektivt eller cykla kan parkera ditt fordon vid närmsta pendelparkering och där ta buss eller tåg in till stan. Kanske behöver man inte välja en parkering närmast city, oftast är det lättare att hitta plats på en pendelparkering närmare där du bor.

Pendelparkeringar

Göteborg växer, fler vill bo och arbeta i staden. Just nu är Göteborg inne i en intensiv byggperiod, det skapar ibland köer och trängsel. För att  du ska slippa köa genomför vi olika åtgärder, en av dem är pendelparkeringar. En pendelparkering ligger alltid nära en hållplats i kollektivtrafiken. 

Här på Västtrafiks webbplats kan du hitta pendelparkeringar i och omkring Göteborg.

Västtrafiks webbplats hittar du också reseplaneraren som hjälper dig hitta din resa från pendelparkeringen.

På en pendelparkering parkerar du din bil och byter till tåg, buss eller spårvagn. Härifrån kan du också samåka. En pendelparkering är en bra samlingspunkt för samåkning. Med bara två personer i bilen halverar du antal bilar i kön in till stan.

På pendelparkeringen vid Radiomotet har vi börjat installera laddplatser för elbil. Laddplatserna har funnits där i några år  men nu tar Göteborg Energi över dem, förnyar dem och tar sedan betalt för elen. Vi kommer att utveckla laddplatser på fler pendelparkeringar. Mer information om detta kommer.

Här kan du läsa mer om regler för parkering

Frågor och svar

 • Vilka bussar ansluter till pendelparkeringarna?

 • Hur betalar jag avgiften på Delsjömotets pendelparkering?

  Du kan betala i biljettautomaten som står på P2 vid Delsjön med hjälp av ett betalkort. Du kan endast betala för P1 och P2 på detta sätt. Laddar du hem appen Parkering Göteborg kan du betala på alla tre parkeringarna men det är olika platskoder beroende på vilken parkering du parkerar på. Se platskod i appen eller på skyltarna.

 • Kan jag parkera på ÖIS parkering?

  ÖIS-gården har avgiftsbelagda parkeringsytor, men dessa har inget att göra med de kommunalt ägda ytor som Göteborg och Mölndal förvaltar i området. Har du frågor om ÖIS parkeringsytor, kontakta ÖIS.


 • Varför är det olika taxor/betalsätt på Delsjömotets pendelparkering?

  Göteborg och Mölndal har olika betalsystem och olika regler kring detta. Därför blir det också olika taxakoder. Våra system hindrar oss från att ha samma platskoder, tyvärr. Göteborg och Mölndal använder Parkering Göteborgs-appen men Mölndal har dessutom Easypark och SMS-park som komplement. 

 • Jag bor i Härryda/Mark/Borås kommun, var ska jag parkera istället för att parkera på Delsjömotets pendelparkering?

  Kontakta Härryda kommun på kommun@härryda.se eller 031-724 61 00, Marks kommun på markskommun@mark.se eller 0320 21 70 00 alternativt Borås kommun på boras.stad@boras.se eller 033-357 000 så kan du få hjälp med alternativa parkeringsplatser i din hemkommun