Till sidans huvudinnehåll
En person sitter med huvudet tungt lutat mot korslagda armar och uppdragna knän. Personen är klädd i vit hoodie och svarta byxor. Obestämt kön och ålder.

Våld och hot

Du kan kontakta socialkontoret i ditt stadsområde om du själv blir utsatt för våld och övergrepp, men även om du misstänker att någon annan far illa. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger när socialkontoren är stängda.

Våld i nära relation

Om du är utsatt för våld eller förtryck i en relation kan du få hjälp på flera sätt. Du kan få hjälp oavsett om du är utsatt för psykisk, fysisk eller ekonomisk kontroll och våld.

Mikamottagningen

Mikamottagningen är en samtalsmottagning för dig som har erfarenhet av sexuell exploatering - så som sex mot ersättning, sexuellt självskadebeteende eller som varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål. Till oss kan du vända dig med dina funderingar, få samtala om din livssituation samt få stöd och behandling.

Stödcentrum för brottsutsatta

Stödcentrum för brottsutsatta är en samtalsmottagning för dig som bor i Göteborg och har blivit utsatt för brott. Även du som är närstående till en brottsutsatt eller du som är vittne till ett brott är välkommen.

Stöd till våldsutsatta HBTQ-personer

Har du råkat ut för våld eller brott och är homosexuell, bisexuell, transperson eller queer och behöver stöd och hjälp? Här kan du hitta information om vart du kan vända dig.

Relaterad information

Kontakta socialkontoret

Du vänder dig till socialkontoret i din stadsdel om du misstänker att ett barn far illa eller om du själv behöver någon form av socialt stöd.

Socialjour

Socialjouren kan ge akut bistånd på kvällar, nätter och helger. Det kan handla om hemlöshet, våld, missbruk, eller om du misstänker att barn far illa.

Kriscentrum för kvinnor

Du som är kvinna och är utsatt för hot eller våld från din partner eller tidigare partner, eller från någon du har eller har haft en relation med kan kontakta oss. Du kan kontakta oss dygnet runt året om.

Kriscentrum för män

Kriscentrum för män vänder sig till män från 18 år och uppåt. Mottagningen är till för dig som har problem i nära relationer. Det kan handla om relationsproblem, kriser i samband med separation, svårigheter i föräldraskapet eller att du utsatt någon eller själv blivit utsatt för våld i en nära relation.

Stöd och kriscentrum för vuxna

Här kan du få hjälp, stöd och råd om du själv eller någon anhörig är i kris. Det kan till exempel handla om övergrepp och våld i nära relationer, om missbruk eller boende. Du kan bland annat få hjälp i form av rådgivning, behandling och tillfälligt boende.

Stöd- och kriscentrum för barn och unga

Ibland kan det hända jobbiga saker som gör att du mår dåligt eller är rädd. Du kanske har problem hemma med vuxna som bråkar, dricker för mycket alkohol eller tar droger. Här får du information om vart du kan vända dig för att få hjälp och någon att prata med.

Relaterad information

Kommun och politik

Så här jobbar Göteborgs Stads socialtjänst

Om du inte har det bra eller behöver hjälp kan socialtjänsten ge stöd på många olika sätt. Här kan du läsa mer om vad socialtjänsten gör och hur den fungerar i Göteborgs Stad.

${loading}