Stöd för anhöriga till äldre
Du som får stöd eller vård av en anhörig kan ansöka om olika former av stöd för dig själv och din anhörige. Exempel på stöd är avlösning som innebär att du som stödjer eller vårdar får tid för dig själv till exempelvis egna aktiviteter eller hemvårdsbidrag som är ett ekonomiskt stöd.
Relaterad information
Sommaraktiviteter
Anhörigstöd arbetar med flera olika stödinsatser bland annat hälsofrämjande aktiviteter där du kan få kunskap och återhämtning. Vi arrangerar även anhöriggrupper och öppna träffar där du möter andra i liknande situation. Det kan göra skillnad när man delar tankar och erfarenheter med andra.
Relaterad information
Leva med demens
En demensdiagnos innebär att livet förändras på sätt som påverkar både den som drabbas och dig som är anhörig. Det kan väcka många frågor och funderingar och det finns stöd och hjälp att få.
Hitta dagverksamhet
Dagverksamhet kan ge dig som vårdar en närstående i hemmet en viktig avlastning. Dagverksamheter finns för de som är 65 år eller äldre och lever med en demenssjukdom, har haft stroke eller har behov av social samvaro. För att delta i en dagverksamhet behövs ett beslut av en socialsekreterare.
Teknikstöd i hemmet
Ett sätt att känna sig trygg i hemmet för äldre kan vara att använda sig av digitala lösningar. Läs mer om trygghetstelefon, trygghetskamera och hur det kanske kan hjälpa i din situation.
Äldreombudsman
Göteborgs Stads äldreombudsman lyssnar in behov, intressen och viktiga frågor för de som är 65 år och äldre, och som bor i Göteborg. Vänd dig till äldreombudsmannen för att framföra dina åsikter.
Vård- och omsorgsboenden för personer med beroende
På Kallebäcks Vård- och omsorgsboende bor personer från ungefär 50 år och uppåt med beroendeproblematik. Du får det stöd du behöver för att leva ett meningsfullt och självständigt liv utifrån dina förutsättningar.