Till sidans huvudinnehåll

Uppsökarenheten


Uppsökarenheten arbetar uppsökande och erbjuder övernattningsplatser för vuxna som lever i akut hemlöshet.

Uppsökarenheten söker upp personer som antas vara hemlösa och/eller sover ute. Ibland på tips från allmänheten. Vårt mål är att ge personer med komplex problematik stöd som leder till en mer långvarig boendelösning.

Uppsökarenheten har 18 sängplatser som inte kräver bistånd från socialtjänsten. Övernattningsplatserna fördelas en natt i taget och syftet är att ge individen möjlighet till nattvila. Arbetet sker i samarbete med Räddningsmissionen.

På uppsökarenheten finns också nio platser som kräver biståndsbeslut. Socialjouren ansvarar för dessa platser och våra fältsekreterare följer upp insatserna och har kontakt med aktuellt socialkontor.

Uppsökarenheten arbetar också tillsammans med exploateringsförvaltningen och Räddningsmissionen för att söka upp de utsatta EU-medborgare och papperslösa som vistas i staden.

Gratis telefonnummer till hjälp med sovplats

Om du lever i hemlöshet och behöver akut hjälp kan du ringa oss alla dagar mellan klockan  17  24. Samtalet kostar ingenting. Telefon: 020-20 03 03

Vårdcentral för hemlösa

Närhälsan har en vårdcentral för hemlösa. Den är öppen för alla som är hemlösa, eller som har boende genom socialtjänsten. Det kostar inget att besöka vårdcentralen. Här finns läkare, sjuksköterska och fotterapeut. En gång i månaden finns det möjlighet att få en undersökning av tandläkare och tandsköterska. Vårdcentralen är öppen vardagar klockan 8-16. Ring först och boka tid. Telefon: 010 - 473 39 40

Besöksadress

Skärgårdsgatan 4
414 58 Göteborg


Kontakta Uppsökarenheten

Har du synpunkter eller frågor om hemlösa som behöver akut hjälp kan du kontakta Uppsökarenheten.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-367 96 56
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Gratis telefonnummer för hjälp med sovplats

Mobil
020-200 303

Postadress

Box 16
421 21 Västra Frölunda

I fokus

Läkare tar emot en patient. Personernas ansikten är dolda.

Vårdcentral för hemlösa

Vi är en vårdcentral som riktar sig speciellt till dig som är akut hemlös och inte har någon fast vårdcentralskontakt. Du som är listad vänder dig i första hand till din vårdcentral. På vårdcentralen kan du träffa läkare, sjuksköterska, fotterapeut och tandläkare. Vi har endast tidsbokade besök.

${loading}