Till sidans huvudinnehåll

Boka utbildning eller föreläsning i konsumenträtt

Vi erbjuder olika föreläsningar i konsumenträtt. Vi vänder oss till gymnasie- och folkhögskolor, föreningar, organisationer och andra intresserade i Göteborg. Här hittar du också material att använda i skolan.

Föreläsningar

Våra erfarna föreläsare tar upp intressanta och aktuella fall och regler. Vi skräddarsyr föreläsningen utifrån gruppens önskemål eller olika teman. Det kan till exempel vara:

  • Grundläggande konsumenträtt
  • Hållbara konsumtionsmönster
  • Workshop för skolungdomar
  • Frågor om att anlita hantverkare
  • Handla på distans/internet
  • Vad gäller när du ska ut och resa
  • Flytta hemifrån

Vi kan komma ut till er

Det vanligaste är att vi kommer till en arbetsplats, utbildningslokal, bibliotek eller liknande. Passar det bättre för er har vi också möjlighet att ta emot grupper i våra egna lokaler.

Digitala föreläsningar

Vi erbjuder samma föreläsningar och workshops digitalt via Microsoft Teams.

Medverkan vid event

Vi har lång erfarenhet av att delta i olika publika sammanhang. Det kan vara en stadsdelsdag, en mässa eller en mindre sammankomst. Vi har till vår hjälp ett antal olika spel eller liknande aktiviteter. Allt är utformat så att deltagarna samtidigt får ta del av kunskap inom våra områden. Vi har möjlighet att anpassa våra aktiviteter efter önskemål om inriktning och efter publikens sammansättning.

Bokning av föreläsningar eller utbildningar i konsumentfrågor

För att boka aktivitet kontakta oss på boka@demokratimedborgarservice.goteborg.se

Skolmaterial för lärare

Konsumentverkets skolmaterial för lärare

Konsumentverket har tagit fram lektioner och material för skolelever. Bland annat material till kampanjen för att uppmärksamma barns rätt till konsumentutbildning. Klicka på länken för att komma till Konsumentverkets webbplats.

Kontakta konsumentrådgivningen

Har du synpunkter eller frågor? Kontakta konsumentrådgivningen.

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 08 00

Besöksadress

Ekelundsgatan 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.960791490219512,57.70511998315795] }, "properties":{ "title":"Konsumentrådgivning", "content":"Ekelundsgatan 1" } }]

Postadress

Box 11364
404 28 Göteborg

Fax
031-368 08 48

Behöver du råd av en konsumentrådgivare?

Skicka in din fråga genom att fylla i formuläret. Vi svarar på frågor måndag-fredag 8-16.30. Vi ger rådgivning till dig som bor i Göteborgs kommun.

Fråga en konsumentrådgivare
${loading}