Till sidans huvudinnehåll
närbild på syren, i bakgrunden sysn en person suddigt

Introduktion för nya svenskar

Du som är ny i Sverige kan få hjälp att lättare komma in i det svenska samhället. Göteborgs Stad kan till exempel hjälpa dig träffa nya människor och lära dig mer om det svenska språket, sjukvården och skolan.

I fokus

Linjeillustrationer med Göteborgsmotiv
Omsorg och stöd

Göteborg firar sina nya medborgare

Den 6 juni välkomnar Göteborgs Stad sina nya medborgare under en högtidlig ceremoni i Slottsskogen.

Samhällsorienterade insatser

Samhällsorienterande insatser är till för dig som är nyanländ; hos oss kan du läsa samhällsorientering eller någon av de fördjupningskurser vi erbjuder, få individuell hjälp på vårt flerspråkiga informationskontor, gå på tematräffar och andra aktiviteter.  Välkommen, vi önskar dig en bra start i Sverige!

Samhällsorientering

Samhällsorientering ger dig möjlighet att lära dig hur det svenska samhället fungerar. Du får lära dig om den svenska sjukvården, skolan, svenskt vardagsliv och de olika myndigheterna. Utbildningen får du på ditt eget språk och den är gratis.

Stöd för nyanlända under etablering

Etableringsenheten ger stöd till dig som är nyanländ flykting i Göteborg, har fått uppehållstillstånd inom de senaste två åren och deltar i etablering genom Arbetsförmedlingen.

Support for new arrivals during the establishment period

The Establishment Unit provides support for newly arrived refugees in Gothenburg who have been granted a residence permit in the last two years, and who are taking part in the establishment programme run by the Public Employment Service.

Medborgarskapsceremoni

Göteborgs Stads medborgarskapsceremoni anordnas i Slottsskogen på Sveriges nationaldag den 6 juni varje år. 2023 blir det 17:e året i rad som ceremonin genomförs på uppdrag av Göteborgs kommunfullmäktige.

Språkträning för föräldralediga

Vill du träffa andra föräldralediga och samtidigt öva på att prata det svenska språket? Då kan du besöka någon av våra samarbetspartners inom Språkträning för föräldralediga.

Relaterad information

Informationskontor på flera språk

Du som är ny i Sverige kan få hjälp med information och rådgivning på arabiska, dari, engelska, persiska, somaliska, svenska och tigrinja på informationskontoret.

${loading}