Till sidans huvudinnehåll
en flicka med rödtröja pekar med sin arm ut över havet. En kvinna i förgrunden av bilden tar ett kort på henne.

Invandring och integration

Här finns information till dig som är ny i Sverige om hur du kan få hjälp med språket, lära dig mer om det svenska samhället, träffa nya människor och mycket mer.

God man för ensamkommande barn

Barn som kommer ensamma till Sverige har rätt till en god man som kan företräda dem i ekonomiska och personliga frågor. Här finns information om vad en god man kan hjälpa ensamkommande barn med. Du som vill bli god man för ett ensamkommande barn kan läsa om vad som krävs.

Bostäder till nyanlända

Från och med 2016 gäller Bosättningslagen. Detta innebär att för de personer som fått uppehållstillstånd och är anvisade till Göteborg har staden en skyldighet att ordna en bostad.

Tolk vid myndighetskontakter

Den som inte kan tala svenska har rätt att få hjälp av en tolk i kontakten med myndigheter.

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Relaterad information

Person tittar rakt in i kameran.
Jobba i Göteborgs Stad

Jobba i Göteborgs Stad

Här hittar du information om lediga jobb, praktik och bemanningspooler.

Uppleva och göra

Mötesplatser

I Göteborg finns det ett brett utbud av fritidsgårdar, mötesplatser och träffpunkter. Dessa platser är öppna för alla som vill träffa nya och gamla vänner, delta i aktiviteter eller lära sig nya saker.

Barn går i trappa upp mot förväntansfulla föräldrar i vårgrönska
Uppleva och göra

Vad händer i Göteborg?

I Göteborg finns ett brett utbud av konst, kulturliv, upplevelser och evenemang för alla åldrar, men också varierad natur och många möjligheter till friluftsliv, idrott och motion. Här finns något för alla.

${loading}