Till sidans huvudinnehåll

Vill du bli kontaktperson?

En kontaktperson kan fungera som en vuxen vän och medmänniska som hjälper dig att bryta social isolering. Det kan handla om att ta gemensamma promenader, fika tillsammans eller andra aktiviteter och intressen som passar för just er.
Två personer tittar på en mobiltelefon och skrattar.

Foto: Lo Birgersson

Vad innebär det att vara kontaktperson?

För att vara kontaktperson behövs ingen särskild utbildning. Det viktiga är att du har en stabil livssituation, samt tid och engagemang för att ta dig an uppdraget.

Om du vill bli kontaktperson, gör vi först en intervju med dig, därefter tar vi  referenser. Detta för att bedöma om du passar för uppdraget och motsvarar de krav som funktionsstödsenheten ställer på en kontaktperson. I utbyte lär du känna en ny människa och kanske får en vän för livet.

Filmer om kontaktperson

Myndigheten för delaktighet har tagit fram filmer som förklarar insatsen kontaktperson. De handlar till exempel om att ha en kontaktperson och att vara kontaktperson. En annan film handlar om grunden för själva insatsen, syftet och målet med insatsen. Du hittar alla filmer på länken här nedan.

Filmer om kontaktperson från myndigheten för delaktighet

Anmäl intresse om att bli kontaktperson

Intresseanmälan kontaktperson

Kontakta en socialsekreterare inom funktionsstöd

Har du synpunkter eller frågor om kontaktperson, är du välkommen att kontakta en socialsekreterare inom funktionsstöd i området där du bor.

Relaterat

Två personer sitter med hörlurar vid dator.
Omsorg och stöd

Ansök om att få kontaktperson vid funktionsnedsättning

Här kan du som har en funktionsnedsättning ansöka om att få en kontaktperson som kan vara ett stöd i vardagen eller ett sätt att utöka ditt sociala nätverk. Det kan handla om gemensamma promenader, ta en fika, höras på telefon eller andra aktiviteter som passar för just er.

Bild av två personers fötter som rör vid varandra
Omsorg och stöd

Ansök om att få kontaktperson vid social problematik

Har du social problematik och behov av en vuxen vän och medmänniska, ett stöd i vardagen eller vill du utöka ditt sociala nätverk. Då kan du ansöka om att få en kontaktperson som du kan göra olika aktiviteter med. Det kan vara att ta en fika på stan, promenader eller annat som passar för just er.

${loading}