Till sidans huvudinnehåll

Bli volontär för seniorer

Som volontär kan du göra en betydelsefull insats, till exempel på en mötesplats för seniorer. Volontärverksamhet är en del av Göteborgs Stads folkhälsoarbete och vi samverkar med civilsamhället. Volontärinsatser är frivilliga och utgår från dina intressen.

Vad innebär det att vara volontär?

Du gör en social insats utan ekonomisk ersättning, som bygger på ett ömsesidigt givande och tagande. Som volontär blir du en person som bidrar till att det sociala nätverket växer både för dig och din medmänniska. Insatsen utformas efter dina, mottagarens och verksamhetens behov och förutsättningar. Du har regelbunden kontakt med volontärsamordnaren som leder och organiserar insatser och stöttar dig i ditt uppdrag.

Vad kan du göra?

Volontärinsatser kan till exempel vara att träffa någon för ett samtal, gå en promenad eller fika på stan. Som volontär kan du ha högläsning (för en enskild eller mindre grupp), delta vid en aktivitet på ett vård- och omsorgsboende eller på en mötesplats. Du kan ledsaga till en mötesplats eller följa med på ett evenemang av något slag. Som volontär kan du, med enkla medel, göra skillnad för många.

Hur går det till?

Vill du göra en volontärinsats eller själv få hjälp av en volontär? Kontakta våra volontärsamordnare på telefon, e-post eller via formuläret längst ner på sidan. Tillsammans pratar ni om dina behov eller vad du vill hjälpa till med. Volontärsamordnaren gör sedan en matchning mellan parterna. Det kan vara bra att veta att volontären är försäkrad under de uppdrag som utförs och en överenskommelse med tystnadslöfte skrivs alltid under innan uppdraget påbörjas.

Så här gör du

Klicka på Anmäl intresse och fyll i formuläret. Här kan du även ange om du vill få eller göra volontäruppdrag i ett särskilt område i Göteborg.

Anmäl intresse

Skyddade personuppgifter?

Du som har skyddade personuppgifter ska inte använda denna e-tjänst. Ta i stället kontakt med volontärsamordnarna via telefon.

Kontakta volontär- och frivilligsamordnarna

Har du synpunkter eller frågor om volontär- och frivilligsamordnarna så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 334
421 23 Västra Frölunda

${loading}