Till sidans huvudinnehåll
Ett foto av två vuxna som håller ett barn imellan sig på en trottoar.

Ansök om samarbetssamtal


Om ni som föräldrar inte kan komma överens i frågor om vårdnad, boende, umgänge och frågor som gäller barnets försörjning, kan ni ansöka om samarbetssamtal hos Familjerättsbyrån.

Syftet med samtalen är att ni ska kunna samarbeta kring barnen och hitta bra lösningar för dem, som ni båda kan acceptera. Samarbetssamtalen är frivilliga, kostnadsfria och sker under sekretess. En förutsättning är att ni båda två är villiga att delta.

Så går samtalen till

Samtalen leds av en eller två familjerättssekreterare. Först träffar familjerättssekreterarna er var för sig. De vill ta reda på era behov och om det förekommit våld i relationen. Efter de enskilda samtalen träffas alla och samtalar tillsammans. Om det är lämpligt pratar de också med barnet.

Om ni är eniga kan samtalen avslutas med en muntlig eller skriftlig överenskommelse. Familjerättssekreterarna kan även skriva juridiskt bindande avtal om vårdnad, boende och/eller umgänge.

Så här gör du

Ni ansöker om samarbetssamtal genom att fylla i och skicka in ansökan direkt på webben.

  1. En av er klickar på Ansök om samarbetssamtal.
  2. Logga in med din e-legitimation
  3. Fyll i dina uppgifter och den andra förälderns namn, adress, personnummer och e-postadress.
  4. Klicka på Skicka ansökan.
  5. När du skickat in ansökan skickas ett mejl till den andra föräldern om att godkänna uppgifterna som du angett. Vi behandlar er ansökan först när ni båda har godkänt uppgifterna.

Ansök om samarbetssamtal

Kontakta Familjerättsbyrån

Har du synpunkter eller frågor kring samarbetssamtal så kan du kontakta Familjerättsbyrån.

Telefon och e-post

Telefon
031-367 92 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Olof Palmes Plats 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.953392443525836,57.70080768422918] }, "properties":{ "title":"Familjerättsbyrån", "content":"Olof Palmes Plats 1" } }]

Postadress

Box 5293
413 30 Göteborg

Fax
031-367 92 35

Öppettider

Relaterad information

Vad är samarbetssamtal?

Information från Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd

Att skriva avtal om vårdnad, boende och umgänge

Om ni som föräldrar är överens om vårdnaden, var barnet ska bo och hur umgänget med den andra föräldern ska se ut, kan ni ansöka om att fastställa det i ett avtal. Ni kan ansöka hos Familjerättsbyrån om att få komma och skriva ett sådant avtal. Familjerättsbyrån kan sedan godkänna avtalet efter kontakt med socialtjänsten.

${loading}