Till sidans huvudinnehåll
Ett foto av ett barn som hjälper ett mindre barn att ta på sig skor i en hall.

Stöd till familjen

Barn och unga ska få en god start i livet och alla göteborgare ska kunna leva ett gott liv. Men ibland är det inte så lätt. Här kan du läsa om vad kommunen kan erbjuda dig eller din familj.

Familjerådgivningen

Par och familjer som vill få det bättre i sin relation eller avsluta sitt förhållande kan vända sig till Göteborgs Stads familjerådgivning för att få hjälp och stöd.

Nätverkslaget

Nätverkslaget vänder sig till barn, ungdomar och familjer i Göteborg. När du eller din familj har bekymmer och behöver hjälp kan vi hjälpa till att anordna nätverksmöten. Ett nätverksmöte är ett möte med viktiga människor kring dig som till exempel familj, släkt, vänner, personal från socialtjänsten, sjukvård eller skolan.

Familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson, stödfamilj

Familjehem finns om du och ditt barn behov av en familj som tar hand om barnet på heltid under en kortare eller längre period.

Särskilt förordnad vårdnadshavare

I de flesta fall är föräldrar vårdnadshavare för sina barn tills de fyller 18 år, men det finns situationer då barn måste få en ny ställföreträdare som kan företräda barnet. En sådan kallas särskilt förordnad vårdnadshavare.

Relaterad information

Tre ungdomar klättrar på ett stort ankare.
Uppleva och göra

Lägerverksamhet

Lägerverksamheten arrangerar läger för dig som är barn, ungdom, ung vuxen eller senior. Det finns läger för dig som till exempel har en funktionsnedsättning eller läger för dig som behöver byta miljö. Det finns lägerverksamhet året om.

${loading}