Till sidans huvudinnehåll

Mini-Maria om du har problem med alkohol eller droger


Använder du droger och försökt sluta men inte lyckats? Kanske är du orolig för att du har tagit skada av droger? Kanske är du orolig för någon i din närhet som missbrukar? Det finns hjälp att få på Mini-Maria. Du kan komma själv eller tillsammans med någon du känner.

Mini-Maria Göteborg har tre öppenvårdsmottagningar för ungdomar upp till 21 år som har frågor och bekymmer som berör narkotika och eller alkohol. Det är gratis att få hjälp hos Mini-Maria och vi har tystnadsplikt. På våra mottagningar, Centrum-Väster, Nordost och Hisingen arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare. Vi har lång erfarenhet och specialistkunskaper om beroende och riskbruk.

Vem vänder vi oss till?

  • Du som är under 21 år och har frågor eller bekymmer som rör droger
  • Du som är orolig över att ditt barn, släkting eller kompis missbrukar droger
  • Du som arbetar med ungdomar och är orolig för någon ung persons missbruk

Mini-Maria har en webbplats med mer information

Du kan läsa mer om Mini-Maria på vår webbplats Mini-Maria

Föräldrautbildning i cannabis- och drogkunskap

Är du förälder och orolig för att ditt barn ska börja röka cannabis, eller redan har provat? Vi anordnar regelbundet utbildningar för föräldrar i cannabis- och drogkunskap. Utbildningen är kostnadsfri och vi träffas i små grupper med andra föräldrar vid två tillfällen på kvällstid. Kontakta oss om du vill veta mer.

Kontakta Mini-Maria

Mini-Maria Centrum-Väster

Mini-Maria Nordost

Mini-Maria Hisingen

Kontakta Göteborgs Stad

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Relaterad information

Avdelning 363 beroende unga vuxna

Avdelning 363 är en regional vårdavdelning med åtta vårdplatser som tar emot personer i åldrarna 16 - 21 år, med eller utan psykiatrisk samsjuklighet, för abstinensbehandling och stabiliserande psykiatriska insatser.

Filmen om Anna

Anna bor i Göteborg. Under sin tonårstid mådde hon dåligt och rökte mycket cannabis. Hon berättar om hur Mini-Maria hjälpte till att förbättra hennes liv. I detta klipp får du även en inblick i hur Mini-Maria arbetar.

Pilen (Sexualmedicinskt Centrum-Pilen)

Riktar sig till sexuellt riskutsatta personer från 13 år.

Behandlingsgruppen för drogproblem

Du som använder droger eller alkohol, är över 20 år, och har funderat på att sluta kan vända dig till oss på Behandlingsgruppen. Vi erbjuder dig stöd i olika former. Vi vänder oss också till dig som är anhörig. Besöken hos oss är avgiftsfria och vi har inget remisstvång.

${loading}