Till sidans huvudinnehåll
Pojke som blåser upp en ballong

Hjälp till barn och unga

Du som är barn eller ungdom har rätt till en trygg uppväxt och att må bra. Här kan du läsa mer om var du kan vända dig för att få hjälp eller stöd.

Barn och unga - här kan du få hjälp

Alla kan må dåligt ibland. Ibland känner man sig utanför, har många svåra val att göra, är med om en olycka eller utsätts för ett brott. Här kan du läsa mer om vart du som barn, ungdom eller anhörig kan vända dig för att få hjälp och stöd.

Mina föräldrar kan inte ta hand om mig

Har du en förälder som inte kan ta hand om dig? Det är viktigt att veta att det inte är ditt fel att din förälder har ett missbruk eller är sjuk och att det finns stöd att få.

Barn som utsatts för övergrepp eller våld

Som barn har du rätt att slippa bli utsatt för våld eller övergrepp. Om du råkat ut för det ska du alltid anmäla till polisen. Det finns också annat stöd att få.

Mini-Maria om du har problem med alkohol eller droger

Använder du droger och försökt sluta men inte lyckats? Kanske är du orolig för att du har tagit skada av droger? Kanske är du orolig för någon i din närhet som missbrukar? Det finns hjälp att få på Mini-Maria. Du kan komma själv eller tillsammans med någon du känner.

Hitta fältgrupper

Fältgrupperna i Göteborg arbetar med uppsökande och socialt förebyggande arbete bland ungdomar. Fältgrupperna finns där ungdomarna vistas och samtalar med dem och ger råd och stöd för att skapa en trygg miljö för dem.

Relaterad information

Omsorg och stöd

Det här är socialtjänsten

Socialtjänsten arbetar för barns bästa, i de flesta fall i samarbete med föräldrarna. Här har socialstyrelsen samlat information om socialtjänstens arbete.

Omsorg och stöd

Frågor och svar om omhändertagande av barn

Här har socialstyrelsen samlat frågor och svar om omhändertagande av barn enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU.

Relaterad information

Hedersrelaterat våld och förtryck

Lever du eller någon i din närhet med hedersrelaterat våld och förtryck och behöver stöd och hjälp? Här hittar du information om vart du kan vända dig.

Barn- och ungdomspsykiatri

Barn och ungdomspsykiatrin (BUP) erbjuder specialistvård för dig som är upp till 18 år och har psykiatriska svårigheter.

Ungdomsmottagningen i Göteborg

Ungdomsmottagningarna i Göteborg är öppna för alla mellan 13 och 24 år och är gratis att besöka. På ungdomsmottagningarna kan du prata om exempelvis relationen till familjen, preventivmedel, kärlek och sex. All personal har tystnadsplikt.

${loading}